Spektakl u Dortmundu obilježio subotu u Bundesligi, Demirović upisao novi pogodak
FOTO: EPA

Bundesliga, 7. kolo

Spektakl u Dortmundu obilježio subotu u Bundesligi, Demirović upisao novi pogodak

Haris Zilić

Odigrana su četiri duela sedmog kola Bundeslige, a u centru pažnje je bio susret u Dortmundu između domaće Borussije i gostujućeg Union Berlina koji je ponudio pravu fudbalsku poslasticu okončanu sa šest golova, preokretima i dosta uzbuđenja.

Poveo je Dortmund 1:0 u sedmoj minuti golom Fulkruga, Gosens dvijem inute kasnije proavnava na 1:1. U 18. minuti VAR je poništio gostima pogodak krala, a u 26. mnuti VAR domaćinima poništava gol Fulkruga.

Do kraja prvog poluvremena preorket gostiju iz Berlina. Bonucci iz penala u 31. minuti pogađa za 1:2 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku preokret domaće ekipe koja je brzo postigla tri gola i povela sa 4:2. Mrežu Union Berlina pogađali su Schlotterbeck u 49., Brandt u 54. i Ryerson u 71. minuti utakmice.

Do kraja meča nije bilo puno prilika i završeno je trijumfom Borussije rezultatom 4:2.

RB Leipzig je na domaćem terenu dočekao Bochum, očekivala se rutinska pobjeda domaćeg tima, ali na kraju je završeno rezultatom 0:0. Veliki kiksa za domaće i veliki bod za Bochum.

Oglasi

Svoj dan u Leipzigu imao je golman Bochuma iskusni 35-godišnji Manuel Riemann koji je odbranio dva penala domaćinima, prvo Simonsu u 27. zatim Forsbergu u 61. minuti utakmice.

Augsburg je na domaćem terenu poražen od Darmstadta rezultatom 1:2, sigurno rezultat kakav Demirović i saigrači nisu očekivali, a bh. reprezentativac Ermedin Demirović bio je u startnoj postavi Augsburga i postigao je pogodak u 87. minuti, a taj gol možete pogledati OVDJE.

Stuttgart je na svom terenu dočekao Wolfsburg i nakon preokreta slavio rezultatomm 3:1.

Bundesliga, 7. kolo:

Augsburg - Darmstadt 1:2

Borussia Dortmund - Union Belrin 4:2

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

RB Leipzig - Bocum 0:0

Stuttgart - Wolfsburg 3:1

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi