Borussija dogovorila prvo pojačanje za narednu sezonu

Borussija dogovorila prvo pojačanje za narednu sezonu

S. Grebović

Milioneri su i dalje u borbi za naslov prvaka Bundeslige uprkos šanmarčini koju su doživjeli u pretprošlom kolu u Minhenu i teškom porazu od 5:0.

U Dortmundu muku muče sa bekovima ove sezone, pa su tako nerijetko na bočne pozicije morali da igraju Abdou Diallo i Marius Wolf koji su sve samo ne bočni igrači.

Zbog toga su kao prioritet za naredno ljeto stavili angažovanje bekova i na desnoj i na lijevoj strani, a izgleda da su lijevog već pronašli. 

Naime, prema pisanju njemačkim medija riječ je o igraču Hoffenheima i novopečenom reprezentativcu Njemačke Nicom Schulzom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Uprava Milionera je navodno već postigla usmeni dogovor sa samim fudbalerom i sa Hoffenheimom dogovorila otkupnu cijenu od 25 do 30 miliona eura.

Tako će Schulz postati jedan od najskupljih pojačanja u historiji kluba iz Dortmunda. Spominjalo se i ime Felipea Luisa iz Atletico Madrida koji će na ljeto postati slobodan igrač, ali je Brazilac navodno više zagrijan za prelazak u Barcelonu, te su se na Signal Iduna Parku u potpunosti okrenuli ka njemačkom reprezentativcu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi