Hoffenheim ne odustaje od Lige prvaka

Nova pobjeda

Hoffenheim ne odustaje od Lige prvaka

E. Škorić

Nogometaši Hoffenheima pobijedili su Herthu u susretu 29. kola Bundeslige sa 2:0.

Hoffenheim je nastavio da igra sjajno, posebno pred svojim navijačima, pa je stigao do 12. pobjede i sa 37 bodova i dalje ostaje u igri za plasman u Evropu.

Amiri je u 29. minuti donio domaćinu bitnu prednost nad danas indisponiranom Herthom, da bi u 79. minuti mladi Nelson glavom lagano pospremio loptu u mrežu za 2:0.

Nelson je u igru ušao samo desetak minuta ranije, a gol je priznat nakon što asistencije VAR-a. Prethodno je sudija podigao zastavicu, ali ispostavilo se da Nelson nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vedad Ibišević za goste nije igrao zbog suspenzije, a vrijedi istaći da je treneru Hoffenheima Naglesmannu ovo bila jubilarna 50. bundesligaška pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi