Bosanac iz Rijeke: Ako osvojimo titulu, vodim ekipu na burek

Imao kontakt sa N/FSBiH

Bosanac iz Rijeke: Ako osvojimo titulu, vodim ekipu na burek

Na najbolji mogući način Ivan Martić vratio se u početnu postavu Rijeke. Igrač koji je u prošlosti imao kontakte sa N/FSBiH u meču protiv Splita je upisao asistenciju i pokazao ono zbog čega je doveden iz Italije, a riječi hvale na njegov nastup imali su i mediji u susjednoj Hrvatskoj. 

"Na desnom beku Martić je odigrao tako da se niko nije sjetio da na toj poziciji igra Ristovski", stoji u tekstu objavljenom u Novom listu. Svjestan je i Martić da se polako vraća u formu, a upravo to će Rijeci biti od iznimne važnosti pred nastavak sezone u kojoj se juriša na historijsku titulu u HNL-u. 

"Zadovoljan sam, igrao sam svoje mjesto, a cijela momčad je bila na visokom nivou. Izašli smo iz početne krize i na kraju smo lako pobijedili Split", kazao je Martić o utakmici za Novi list i potom se osvrnuo na snagu Rijeke. 

"U našoj ekipi nema pojedinačnih zvijezda. Najsjajnija zvijezda je - kolektiv. A iza svega stoji rad i zajedništvo. Nije slučajno da svaka utakmica izbaci drugog 'najboljeg igrača'. Andrijašević, Gorgon i Gavranović poentiraju jer je ekipa u njihovoj službi. Vjerujem da ćemo do kraja sezone vidjeti lavinu golova. Do naslova prvaka." 

Dotakao se Martić i utakmice protiv Dinama sa početka sezone u kojoj je Rijeka slavila sa 5:2. 

"Dinamo kao da je kasnio tu utakmicu. Trebali smo im napuniti mrežu. Tada smo pokazali da možemo gaziti sve pred sobom. Nadam se da ćemo do Maksimira sačuvati plus četiri. Ponosno kao prvaci utrčati u Maksimir i pobijediti utakmicu. Pokazat ćemo da možemo biti jači od svih vanjskih sila i sudaca. Kvaliteta igre je jedina snaga Rijeke, vjerujemo u ono što radimo." 

Kao igrač Hellas Verone je u Seriji A imao priliku igrati protiv Higuaina, Teveza, Pogbe...

"Velika su to imena, ali u konačnici svi su oni samo ljudi. Najteže mi je bilo čuvati Coudrada. Specifičan je igrač, lagan, brz, tehničar... Nikad ne znaš gdje će krenuti. Ali ima puno igrača koji rade probleme na terenu." 

Martićevi roditelji su porijeklom iz Dervente i nije tajna da je ranije kontaktiran od strane selektora BiH Mehmeda Baždarevića. 

"Imam tri pasoša. Dosad me kontaktirao N/FSBiH, tako da bih mogao nekada zaigrati za zemlju iz koje su moji roditelji."

Kada su u pitanju planovi, tu je svakako reprezentacija, ali i osvajanje titule.

"Maksimalno sam fokusiran na to da osvojim naslov s Rijekom, izborim dres reprezentacije BiH, a onda cijelu ekipu vodim na burek i ćevape. To mnogo volim da jedem." 

Usporedio je Martić lige u kojima je dosad igrao. 

"Švicarski je fudbal negdje na hrvatskoj razini, možda bi trebao malo više 'fizike'. Italija je čista taktika, ponekad do dosade. Ali treba puno raditi na tom planu. Naučio sam da moraš poštovati svakog igrača, ali isto tako da se može protiv svakoga igrati", završio je Martić. 

Martić, koji je rođen u Švicarskoj, karijeru je započeo u St. Gallenu i prije nego što je došao u Rijeku još je igrao za Schaffhausen, Veronu i Speziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti