Bosanac je legenda Teplica: Ljevaković postao i trener
Foto: FK Teplice

Nekada igrao u Čeliku

Bosanac je legenda Teplica: Ljevaković postao i trener

Bh. internacionalac Admir Ljevaković u narednom periodu radit će u Teplicama i kao - trener.

Nekadašnji fudbaler Čelika je u Teplicama od 2007. godine i jedna je od klupskih legendi, a kako u posljednje vrijeme zbog povrede ne igra, dobio je priliku da se okuša u novoj ulozi.

Naime, 35-godišnji Ljevaković će u češkom klubu imati priliku da stiče trenersko iskustvo radeći kao asistent u B momčadi Teplica, a čim se oporavi, uporedo će i igrati za 'Staklare'.

"S obzirom da sam trenutno povrijeđen, rad u B timu dobro će mi doći, moram početi sakupljati polako to trenersko iskustvo. Imam ambiciju da se time bavim u budućnosti, pa tako već imam B licencu", kaže nam Ljevaković.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Iako već u poznim igračkim godinama, Ljevaković je dodao kako ne planira još okačiti 'kopačke o klin' i da uživa igrajući fudbal jednako kao i kada je tek počinjao svoju fudbalsku karijeru.

Ljevaković je inače u Teplicama kapiten, a za ovaj tim za koji je nekada igrao i Edin Džeko je dosad sakupio skoro 300 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti