Bosanac koji igra za Austriju ide u Ligue 1

Ima samo 19 godina

Bosanac koji igra za Austriju ide u Ligue 1

Francuski mediji objavili su kako je tamošnji prvoligaš Reims dogovorio transfer Darija Marešića.

Ime je to fudbalera koji sa 19 godina na plećima iza sebe ima već skoro stotinu nastupa u dresu Sturma, a partije koje je pružao u Bundesligi, očito, nisu prošle nezapaženo.

Prethodnih mjeseci Marešić se dovodio u vezu s nekoliko timova, ponajviše onim iz Njemačke, no mediji u Francuskoj uvjereni su da će sljedeća stanica u njegovoj karijeri biti Ligue 1, tačnije Reims.

Navodno je mladi Marešić već prošao ljekarske preglede i u narednim danima se očekuje i zvaničan potpis ugovora s ovim proligašem kojeg će cijeli transfer koštati oko tri miliona eura.

U Austriji ovaj fudbaler važi za veliku nadu, no malo je poznato da je njegovo porijeklo iz BiH, tačnije Posavine, odakle su se njegovi roditelji odselili prije crnih devedesetih. On je samo jedan od fudbalera iz naše zemlje koji igraju za mladu selekciju Austrije s obzirom da su tu još Balić, Karić, Ljubičić, Grbić...

Top Komentari

Jadnimi
Tipico Bundesliga
0 0
konjnakvadrat
Moj Pasicu njima je san obuci kockasti dres, kakva BejHa kakvi bakraci
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi