Lyon nije uspio slomiti otpor Reimsa

Ligue 1, 20. kolo

Lyon nije uspio slomiti otpor Reimsa

Lyon je u zadnjem meču pred odlazak na pauzu remizirao sa Montpellierom, a i drugi dio sezone je počeo remijem.

Naime, Lyon je u 20. kolu Ligue 1 na svom terenu kao favorit dočekao Reims, ali je susret ove dvije ekipe završen rezultatom 1:1.

Domaći su već u 13. minuti uspjeli zatresti mrežu Reimsa, ali je gol Bertranda Traorea poništen zbog ofsajda. Na nova uzbuđenja se čekalo do 34. minuti, a tada gosti stižu do vodstva. Oudin je odlično ubacio, a Chavarria pogodio za 0:1.

Bio je to ujedno i rezultat prvog dijela, da bi Lyon nešto ofanzivnije ušao u nastavak, a domaći su do poravnanja stigli u 70. minuti kada je lijepu akciju svoje ekipe golom krunisao Traore.

Lyon do kraja nije uspio stići do potpunog preokreta, pa je utakmica završena rezultatom 1:1. Treba istaći da je i Reims imao svoje prilike u drugom dijelu.

Domaći su nakon ove utakmice ostali na trećem mjestu na tabeli i sada imaju 33 boda. Reims je, barem nakratko, stigao do sedmog mjesta (27 bodova).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti