Francuzi spašavaju karijeru bh. fudbalera
Foto: EPA

Napušta redove Anderlechta

Francuzi spašavaju karijeru bh. fudbalera

Bivši reprezentativac BiH pokazao se kao jedan od najvećih promašaja Anderlechta u novijoj historiji.

Banjalučanin je u Brisel stigao za tri miliona eura sa etiketom jednog od najboljih defanzivaca Grčke, međutim nepromišljeni potezi, kao i skandali, rezultirali su time da epizodu u slavnom belgijskom klubu okonča nakon nekoliko mjeseci.

Još od decembra je bh. fudbaler bez takmičarskog ritma, zabranjeno mu je da igra i za drugi tim kako bi održavao formu, pa će sasvim sigurno, unatoč važećem ugovoru, na kraju sezone definitivno biti primoran da potraži novu sredinu.

Zimus se pričalo da bi karijeru mogao da spasi u Craiovi, u igri je također i bivši klub AEK, no posljednje informacije govore da bi naredna stanica u njegovoj karijeri po prvi put mogla biti - Francuska. Za usluge bivše 'šestice' Zmajeva se interesuje Reims, a da bi se transfer mogao realizovati uvjeren je i tamošnji novinar Romain Collet-Gaudin koi radi za Canal+ i Eurosport.

Finansijski apetiti bh. fudbalera prilično su visoki, što uostalom i stvara problem AEK-u u pregovorima, dok je Reims u mogućnosti da odriješi kesu zbog televizijskog ugovora koji je francuske klubove učinio znatno jačima po pitanju finansija.

Da je Vranješu najbolje da pakuje kofere ranije je poručio i sportski direktor Anderlechta Michael Verschueren.

"Naravno da nikoga ne možemo da natjeramo da napusti klub, sve su to igrači koji imaju ugovore, ali oni bi sami trebali da izvuku zaključke o svojoj poziciji u Anderlechtu i šta je za njih najbolje", izjavio je Verschueren.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Špekuliše se kako godišnja plaća bh. fudbalera u Anderlechtu iznosi visokih 800.000 eura.

U karijeri je, podsjetimo, prije Anderlechta igrao za Borac iz Banja Luke, Crvenu zvezdu, Napredak, Sheriff, Krasnodar, Spartak Vladikavkaz, Elazigspor, Gaziantepspor, Sporting Gijon, Tom Tomsk i AEK.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi