Bosanac na listi kandidata za najboljeg mladog igrača svijeta

Bira se Golden Boy

Bosanac na listi kandidata za najboljeg mladog igrača svijeta

M. Šljivak

Francuz Kylian Mbappe predvodi listu kandidata za najboljeg mladog fudbalera svijeta.

Italijanski Tuttosport je otkrio listu kandidata za nagradu Golden Boy, a na njemu se našlo i ime jednog Bosanca.

Radi se o napadaču Empolija Arnelu Jakupoviću, koji trenutno nastupa za mlade selekcije Austrije, ali lako bi se moglo desiti da u budućnosti obuče dres BiH.

Jakupović će sa Empolijem igrati u Seriji A naredne sezone, a interesantno je svakako da je prošlu sezonu ovaj 20-godišnji napadač proveo na posudbi u Juventusu.

Na širem spisku od 100 fudbalera našla su se i neka velika imena. Glavni favorit za nagradu je prošlogodišnji pobjednik Kylian Mbappe, a tu su još Christiap Pulisic, Trent Alexander-Arnold, Patrick Cutrone, Matthijs De Ligt, Justin Kluivert...

Interesantno je da su čak tri fudbalera zagrebačkog Dinama na listi, a to su Borna Sosa, Dani Olmo i Nikola Moro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi