Čovječe, da li si normalan? Znate li koliko je na sat Mbappe protutnja kroz odbranu Gaučosa?

Ljudsko biće ili Ferrari?

Čovječe, da li si normalan? Znate li koliko je na sat Mbappe protutnja kroz odbranu Gaučosa?

Voljeli bismo da možemo reći da se jučer Usain Bolt ukazao na Kazan Areni u liku i djelu Kyliana Mbappea, ali čak ni to ne bi bila istina, već je Francuz bio brži i od Jamajčanina u nekim trenucima. 

Svi koji čitate ovaj tekst vjerovatno ste jučer gledali fudbalsku poslasticu u prvom meču osmine finala Svjetskog prvenstva u kojem je Mbappe poslao kući velikog Lea Messija i to na kakav način. Otamendi, Macherano, Mercado, Rojo i kompanija će dobro zapamtiti trenutak sa početka meča kada je Mbappe odlučio da testira koliko su brzi.

19-godišnjak se tada pretvorio u Ferrarija i kao vjetar proletio pored veznog reda i odbrane Argentine, a Rojo ga je na kraju barem uspio oboriti te je dosuđen penal za Trikolore.

Mnoge je interesovalo koliko brzo je Mbappe trčao u trenutku kada je prozujao pored Argentinaca, a sada je i taj podatak otkriven. Kako prenosi Twitter profil 8Fact Football WC, koji se bavi statistikama na Svjetskom prvenstvu, Mbappe je jučer trčao 38 km/h dok je prolazio kroz odbranu Gaučosa.

Ako je vjerovati ovom podatku, Mbappe je oborio i rekord Arjena Robbena koji je prije četiri godine u Brazilu protiv Španije trčao 37 kilometara na sat. Ono što je još zanimljivije, Bolt je prilikom maksimalne brzine trčako brže od prosječne brzine Usaina Bolta u trci na 100 metara.

Podsjetimo, ovo čudo od djeteta ima samo 19 godina.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti