Bosanac u čudnim okolnostima napustio Dinamo, na Maksimiru bez komentara
Šta se desilo sa Ajdinom Hasićem i zbog čega je iznenada napustio Dinamo? Odgovor se još čeka...

Sve se promijenilo preko noći

Bosanac u čudnim okolnostima napustio Dinamo, na Maksimiru bez komentara

Hrvatski mediji jutros donose vijest da je mladi bh. fudbaler Ajdin Hasić iznenada napustio zagrebački Dinamo i to kao slobodan igrač.

Iako je 17-godišnji Hasić važio za jednog od najvećeg talenata Modrih, na kojem je klub sa Maksimira u budućnosti trebao bogato zaraditi, na kraju je došlo do raskida saradnje i to u vrlo čudnim okolnostima.

Hasić je u Dinamo došao još kao dječak, a sa hrvatskim prvakom je imao stipendijski ugovor do januara 2021. godine koji je potpisao prije 10 mjeseci. Međutim, Dinamo i Hasić su prije nekoliko dana potpisali sporazumni raskid ugovora, što je vijest koja zvuči nevjerovatno jer nikom nije jasno zašto se Dinamo tek tako odrekao svog velikog talenta, ali i potencijalno milionske zarade.

Dodatnu konfuziju u cijeloj priči stvara to što su čelnici Dinama pokušali osporiti raskid, ali Hasića i njegovu porodicu to nije omelo u njihovoj odluci pa su zato angažovali i poznatog splitskog advokata Davora Radića, koji u Hrvatskoj već godinama slovi kao najupućeniji u fudbalska pitanja.

"Tačno je da su me Ajdin i njegova porodica angažovali radi pravne pomoći i zastupanja. Ne bih ulazio u detalje priče, jer to ne bi bilo profesionalno, ali mogu vam reći da je sporazumni raskid ugovora zaista zaključen i potpisan", rekao je Radić za Sportske novosti, dok je Dinamov glasnogovornik Alen Lesički ostao "zakopčan do grla":

"Za sada nemamo komentara na tu temu", poruka je iz Maksimira.

Nepoznate okolnosti iznenadnog završetka saradnje Dinama sa Ajdinom Hasićem bi trebale biti razjašnjene u narednom periodu, ali očito je neko u Maksimiru napravio veliki gaf koji je izazvao potrese u klubu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ajdin Hasić je tek prije dvije sedmice napunio 17 godina, a ove sezone je upisao pet nastupa za Dinamo II i postigao je jedan gol. Hasić bi odigrao i više utakmica za drugi tim Dinama da nedavno nije nastupao za U-19 reprezentaciju BiH, gdje je bio daleko najmlađi na terenu a uspio je zabiti dva gola na tri utakmice.

Želi ga pola Evrope

Hrvatski mediji navode i da su za Ajdina Hasića interesovanje već pokazivali neki od najvećih evropskih klubova kao što su Real Madrid, Barcelona, Borussia Dortmund, Everton, Salzburg...

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Saimai1316
Neki od najvecih europskih klubova i onda tu navedete Salzburg hahaha halal vam pita
10 38
19211921
i prvak europe omladinskom ekipom prosle godine...
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi