Bosancu je 'šef' Ibrahimović: Nisam mu rekao da me 'pogura' u Milan, ali od pomoći je...
Foto: Hammarby Fotboll

Vezista švedskog Hammarbyja za SportSport.ba

Bosancu je 'šef' Ibrahimović: Nisam mu rekao da me 'pogura' u Milan, ali od pomoći je... · Intervju

Uslijed pojave koronavirusa u većem dijelu Evrope život je blokiran. Pandemija je inicirala brojna ograničena, nova pravila življenja i više ništa nije isto kao što je bilo donedavno. Osim u jednoj zemlji - Švedskoj.

U njoj djeca i dalje idu u škole i vrtiće, restorani i barovi su otvoreni, promet funkcioniše, a pauze nema ni za fudbalere. Tako, primjerice, Zlatan Ibrahimović već nekoliko dana formu održava trenirajući sa tamošnjim prvoligašem Hammarbyjem u koji je ujedno jedan od vlasnika. 

Odmah u startu u Hammarbyju su sasjekli priče o njegovom povratku u švedski fudbal.

"Nema nikakvih razgovora o transferu. Zlatan je samo tu da trenira. Ne znam koliko dugo će trenirati s nama, ali ga je i dalje užitak gledati", kazao je predsjednik Hammarbya Richard von Yxkull.

Sa Ibrahimovićem je na treninzima još jedan fudbaler bh. korijena. Radi se o Darijanu Bojaniću (26), švedskom reprezentativcu, čiji su roditelji tokom crnih devedesetih napustili Jajce i mir našli na jugu ove skandinavske zemlje, u gradu Vaxjo.

"Nisam nikada živio u BiH, rodio sam se u Švedskoj, ali kući pričamo na našem jeziku i zato mi dobro ide. Danas mi u BiH žive djed i majka, tu je i mamina sestra, pa kada imam vremena obično zbog njih dolazim tamo. A to, nažalost, baš i nije često", priča Bojanić na početku razgovora za SportSport.ba.

Fotografija Hammarby Fotboll.Foto: Peter Jonsson

U Švedskoj, priča nam Bojanić, nema panike kao što je slučaj u BiH.

"Mah, ovdje se normalno živi, bolje možda nego bilo gdje. Nema ograničenja, policijskih satova i sličnih stvari. Otvoreni su barovi, restorani, mi fudbaleri također treniramo kao i ranije što smo. Jedino su nam skrenuli pažnju da nema tuširanja u svlačionici nakon treninga već da to radimo kući."

Fudbalsko prvenstvo je odgođeno kao i ostatku svijeta.

"Planirano je negdje oko jula da počnemo sa utakmicama, mada su i ovdje skeptični u vezi tog datuma, vidjet ćemo. Mi već treniramo, spremamo se kako ne bismo imali problema kada se sezona nastavi."

Bojanić važi za jednog od najboljih fudbalera u švedskom prvenstvu. Zimus se za njega interesovala i Fiorentina.

"I ja sam, kao i vi, čitao u medijima te priče. Rekao sam agentu da me obavijesti ukoliko bude postojao konkretan interes od strane nekog kluba, a to ko me gleda, skautira..., to je manje bitno. Najvažnije je da ja igram dobro. Hvala Bogu, u posljednje vrijeme se ne mogu požaliti, dobio sam poziv i u reprezentaciju, očito je kako sam sazrio nakon nekih grešaka iz mladosti."

Nezaobilazna tema je bio i Zlatan Ibrahimović. Očekuje se da će Hammarby pretvoriti u najjači klub u Skandinaviji.

"Situacija se nije mnogo promijenila otkako je on ušao u klub. Naravno, velika je stvar kada iznad sebe imate jedno takvo ime, ali ja mislim da će se on tek pravo uključiti kada završi karijeru. Svojim vezama i iskustvom može mnogo doprinijeti."

Fotografija Hammarby Fotboll.

Na njega je, kaže, ostavio dobar dojam.

"Jako je dobra osoba, vidi se, razgovarali smo. Sjedimo u svlačionici jedan kraj drugog. O čemu razgovaramo? Haha, ništa posebno, nisam mu sigurno rekao da me 'pogura' do Milana. Dobro djeluje i na ostale igrače, vidi se da svi na treningu dajemo maksimum i rastemo."

Upitali smo na kraju Bojanića prati li reprezentaciju BiH.

"Ne baš, da budem iskren. Ne pratim uopšte puno fudbal. Više sam se fokusirao na sebe i na svoj tim", otkrio je veznjak Hammarybja.

Bojanićeva vrijednost se prema Transfermarktu procjenjuje na 950.000 eura. Jedino je kolega iz veze Muamer Tanković, koji također vuče korijene iz naše zemlje, vrijedniji. Njegova cijena je veća za 50.000 eura.

Top Komentari

Cs10
Bojanićeva vrijednost se prema Transfermarktu procjenjuje na 950.000 eura. Jedino je kolega iz veze Muamer Tanković, koji također vuče korijene iz naše zemlje, vrijedniji. Njegova cijena je veća za 50.000 eura?
0 8
user1583752673
Koji Bosanci? Naslov nidje veze
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi