Bosanski junak s Bosfora večeras igra utakmicu života!

Pokorio je Tursku, vrijeme je za krupniji zalogaj

Bosanski junak s Bosfora večeras igra utakmicu života!

A. Čaušević

Edin Džeko i Miralem Pjanić su već godinama najveće zvijezde reprezentacije Bosne i Hercegovine. Igraju u Ligama petica i na vrhunskom nivou duže vremena, međutim proteklih mjeseci naša zemlja dobila je novu veliku zvijezdu, barem u Turskoj. 

Edin Višća je pokorio Bosfor. Sa svojim Bašakšehirom je osvojio Superligu i postao apsolutni junak istanbulskog kluba pod protekcijom Tayipa Erdogana.

Međutim, nakon osvajanja Turske, Višća je svjestan da je vrijeme za veći zalogaj, a večeras će igrati možda i najvažniju utakmicu svoje karijere, barem kada je klupski fudbal u pitanju.

U revanš susretu osmine finala Europa lige Bašakšehir će gostovati Kopenhagenu. Susret na Parkenu se igra od 18:55 i to bez prisustva publike.

Prvi susret igran u martu okončan je minimalnom pobjedom turskog tima, a strijelac jedinog gola bio je upravo Višća. Krilni fudbaler je u ovoj sezoni Europa lige već zabio šest golova.

Ovaj 30-godiišnjak je bio heroj i u prethodnoj rundi kada je u dvomeču zabio tri gola favorizovanom Sportingu i tim iz Lisabona izbacio iz takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sigurni smo da će i večeras dati sve od sebe da njegov tim dođe do historijskog rezultata, barem kada su u pitanju međunarodna takmičenja.

Najbolje kvote za ovaj susret nudi kladionica Mozzart, a ponudu možete pogledati ovdje.

Top Komentari

Arnel925
Visca će opet zabiti
1 1
Edin Bugojno
Kakva je ovo ekipa starih isluženih europskih igrača kad im je Višća sa svojih 30 jedan od mlađih u ekipi?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi