Bosna i GOŠK na teškim ispitima, Sloga želi novu pobjedu

Najava 27. kola Prve lige Federacije BiH

Bosna i GOŠK na teškim ispitima, Sloga želi novu pobjedu

S. Mlaćo

Ovog vikenda igraju se susreti 27. kola Prve lige Federacije BiH.

Šest susreta igra se danas, a dva sutra. 

Subotnji program donosi dva derbija. Prvi se igra u Orašju gdje će Labudovi sa Save dočekati lidera Bosnu iz Visokog. Poraz na Koševu od Bosna Seme donio je i promjenu na trenerskoj klupi Orašja, pa će umjesto Marka Stojića na klupi ovog tima sjediti njegov dosadašnji pomoćnik Samir Smajlović.

Bosna u Orašje dolazi po nove bodove, pa je očekivati veoma kvalitetan meč.

Drugi današnji derbi igra se u Kaknju gdje će Rudar ugostiti GOŠK iz Gabele. Kakanjci ne odustaju od borbe za prvo mjesto, ali igre toplo-hladno nikom nisu donijele dobro, pa tako ni njima. 

Na drugoj strani u GOŠK-u vjeruju da mogu doći do pobjede, te uz poraza Bosne u Orašju zasjesti na prvu poziciju i do kraja sami odlučivati o novom šampionu.

Čapljina je veliki favorit protiv Novog Travnika, te sve osim pobjede Čapljinaca bilo bi veliko iznenađenje, tim prije što su im bodovi potrebni u borbi za opstanak. Budućnost iz Banovića je pod imperativom pobjede protiv Zvijezde, dok će se Velež za poraz od Čapljine pokušati iskupiti pred svojim navijačima protiv Bosna Seme.

Bratstvo je na Piroti došlo do boda protiv Travnika, a nove bodove tim iz Gračanice tražit će protiv Jedinstva iz Bihaća, koje bi se porazom dovelo u veoma neugodnu poziciju.

Goražde će u nedjelju ugostiti Slogu iz Simin Hana, koja igra sjajno u drugom dijelu sezone. Domaćima su bodovima potrebni u borbi za opstanak, dok bi gosti sa novom "tricom" definitivno se uključili u borbu za prvaka.

Radnički iz Lukavca još uvijek vjeruje u opstanak, a nastavak nadanja izabranici Milenka Bošnjakovića tražit će na svom Jošiku protiv Travnika, koji je remijem protiv Bratstva definitivno otpao iz borbe za prvo mjesto.

Prva liga Federacije BiH, 27.kolo, 17:30 sati:

Subota:

Novi Travnik - Čapljina

Velež - Bosna Sema 

Orašje - Bosna

Budućnost - Zvijezda

Rudar Kakanj - GOŠK

Bratstvo - Jedinstvo

Nedjelja:

Goražde - Sloga Simin Han

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Radnički - Travnik

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi