Fincima nije bilo lako izabrati igrača utakmice, ali zna se ko je dominirao jučer u Zenici

Odigrao fantastičan meč

Fincima nije bilo lako izabrati igrača utakmice, ali zna se ko je dominirao jučer u Zenici

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je u Zenici doživjela ubjedljiv poraz od Finske (1:3) u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi su nakon jučerašnjeg poraza ostali bez ikakvih šansi da se na kraju plasiraju u baraž iako je do kraja kvalifikacija ostala još utakmica protiv Ukrajine koja se igra u utorak na Bilinom polju.

Finska je jučer u potpunosti nadigrala našu reprezentaciju i slavila je sa 3:1 iako su cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje.

Bh. reprezentacija je odigrala jednu od najlošijih utakmica u ovom ciklusu iako su s tribina po prvi put nakon dvije godine naši igrači imali fantastičnu podršku. No, igra na terenu na kraju je izostala.

Naš tim bio je nadmoćan samo u prvih 15 minuta kada smo izvršili veliki pritisak, ali nismo uspjeli to krunisati golom. Na kraju su se Finci oslobodili pritisak i uspjeli da dođu do igre koja im odgovora.

U potpunosti su nadigrali naš vezni red, a fantastičnu partiju pružio je Glen Kamara koji je odigrao sjajan meč, te je bio udarna karika reprezentacije Finske u veznom redu.

Upravo su finski navijači nakon meča Kamaru izabrali za igrača utakmice jer je dobio 18.6% glasova, a iza njega zavrišio je Daniel O'Shaughnessy sa 18.2% glasova, dok je treći bio Rasmus Schuller sa 16.5% glasova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Finska u posljednjem kolu kvalifikacija igra na svom terenu protiv Francuske i s pobjedom su sigurno u baražu. U slučaju nekog drugog rezultata nadat će se porazu ili remiju Ukrajine u okršaju protiv naše selekcije.

Utakmice Bosna i Hercegovina - Ukrajina i Finska - Francuska igraju se u utorak sa početkom u 20:45 sati.

Top Komentari

kreka
Pjanic najbolji igrac Finske
4 1
bosnjak19781998
Čivić i Saničanin najbolji igrači Finske jučer
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi