Pukki pred dolazak u BiH: U Zenici nam odgovara i bod, ali želimo pobjedu

Jasna poruka iz tabora Finske

Pukki pred dolazak u BiH: U Zenici nam odgovara i bod, ali želimo pobjedu

E. Čaušević

Bh. reprezentacija u subotu na Bilinom polju dočekuje selekciju Finske u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi do kraja kvalifikacija imaju još mečeve protiv Finske i Ukrajine iz kojih će nam prema svemu sudeći biti dovoljna četiri boda da bismo bili drugi i otišli na kraju u baraž.

Naša reprezentacija okupila se jučer u Sarajevu gdje će boraviti i trenirati sve do subote kada je na programu meč protiv Finske koji se igra od 15 sati u Zenici.

I Finci su još uvijek u igri za drugu poziciju i žele u Zenici da ostvare pozitivan rezultat kako bi i u posljednjem kolu imali šanse da idu u baraž. U posljednjem kolu igraju na svom terenu protiv Francuske koja je čini se već osigurala prvo mjesto u grupi.

Sigurno je da će po gol Ibrahima Šehića u subotu najopasniji biti Teemu Pukki koji je nas je itekako namučio u prethodnim mečevima. Pukki je poručio da jedva čeka ove utakmice, te da je cilj da na kraju dođu do drugog mjesta u grupi.

"Odličan je osjećaj ponovo biti s ekipom pred ove važne utakmice i jedva čekam da zaigramo. Jasno je da želimo to drugo mjesto. Francuzi su izgleda sve riješili, ali zna se da oni neće opušteno ući u meč protiv nas i u slučaju da sve riješe", počeo je Pukki i nastavio.

Oglasi

"Što se tiče meča protiv Bosne i Hercegovine tu nismo primorani da uzmemo tri boda, ali bi bilo odlično da dođemo do pobjede i onda protiv Francuske osiguramo to drugo mjesto u grupi. Znamo da nas čekaju teške utakmice, ali naš cilj je jasan i to je druga pozicija na tabeli".

Pukki je protiv naše selekcije u prethodna tri meča zabio čak četiri gola i jasno je da je daleko najopasniji igrač reprezentaciej Finske.

Šta kažu kalkulacije pred odlučujuća dva meča?

Nakon oktobarskih utakmica stanje u kvalifikacionoj grupi D je sljedeće: Francuska 12 bodova iz šest utakmica, Ukrajina devet bodova iz sedam utakmica, Finska osam bodova iz šest utakmica, Bosna i Hercegovina sedam bodova iz šest utakmica, te Kazahstan tri boda iz sedam utakmica.

U slučaju maksimalnih šest bodova Bosna i Hercegovina bi sigurno bila među prve dvije selekcije u grupi.

Za drugo mjesto Zmajevima bi mogla biti dovoljna i četiri boda. I to da se pobijedi Finska, a zatim remizira s Ukrajinom pošto i Finci u novembru igraju dva meča.

Ukolko bismo izgubili od Finske ostali bismo bez šansi za drugo mjesto, a u slučaju remija protiv Finaca i pobjede protiv Ukrajine onda bi Finska u posljednjem kolu morati pobijediti Francusku i tada bi odlučivala gol-razlika.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ukrajina je u najtežoj situaciji pošto će igrati samo jedan meč. Na Bilinom polju će morati ići na pobjedu te se nadati da Finska ne dobije Francusku.

Treba napomentu da u slučaju istog broja bodova na kraju odlučuje gol-razlika, a ne međusobni dueli. Trenutno su Ukrajinici na 9:8, Finci 7:7, a Bosna i Hercegovina 8:7.

Promo

Top Komentari

Pajkan
Pukki puko!!!
6 0
Nele.
Puki je dobar igrac ali u Zenici ce bit tuga za njega.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi