Finci vjeruju, u Helsinkiju će "goriti" u meču sa Francuskom

Prodano 30.000 ulaznica

Finci vjeruju, u Helsinkiju će "goriti" u meču sa Francuskom

A. Beganović

Odbrojavaju se dani do utakmica koje će označiti kraj kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a u grupi D u kojoj igra i naš nacionalni tim biće jako uzbudljivo u posljednja dva kola.

Francuska ima priliku da pobjedom nad Kazahstanom kolo prije kraja osigura direktan plasman, tako da bi joj posljednji susret u grupi sa Finskom u Helsinkiju mogao biti bez nekog previlog značaja.

No, zato je borba za drugo mjesto i baraž neizvjesna, a priliku da se dokopaju "popravnog" u borbi za plasman na Mundijal imaju Finska, Bosna i Hercegovina i Ukrajina.

Ukrajina je trenutno drugoplasirana sa 9 osvojenih bodova, ali i utakmicom više od Finske koja ima 8, te našeg nacionalnog tima koji ima 7 bodova.

Dosta toga biće jasnije nakon duela našeg nacionalnog tima i Finske u Zenici koji je na rasporedu 13. novembra. U opticaju je mnogo scenarija s tim da bi poraz našeg nacionalnog tima značio i kraj nadanja za plasman u baraž.

S druge strane, remi i naša pobjeda ostavljaju obje reprezentacije u igri za plasman u baraž, ali Fincima bi u tom slučaju trebalo mnogo toga da se poklopi u posljednjem kolu.

Imali bi u takvom scenariju 8 bodova uoči posljednjeg kola, a naš nacionalni tim 10 i utakmicu sa Ukrajinom koja ima 9. U tom susretu Fincima bi odgovarao samo remi, a da oni u Helsinkiju savladaju Francusku sa najmanje tri razlike.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Zvuči nemoguće, no Finci vjeruju, a da je doista tako može se zaključiti i iz informacije koja dolazi iz Helsinkija, a koja kaže da su ulaznice za duel sa Francuskom u kratkom roku gotovo rasprodate.

Naime, u prodaju je pušteno 33.000 ulaznica, a za samo jedan dan prodano je 30.000 ulaznica. Olimpijski stadion u Helsinkiju će biti pun kao šibica, no nadamo se da na kraju Pukki i društvo neće radovati sa svojim navijačima.

Top Komentari

To Finci kao vijeruju u neko cudo, jos nisi ni odigrali sa BH reprezentacijom i ocekuju odluku u Francuskoj, biva znaci Francuska treba da vam pokloni bodove jer Francuskoj bodovi nisu od znacaja, dakle vec se razmislja na stelanje tabele u nasoj grupi. Volio bih da Fincima damo za pola sate igre 3 gola i daje ekspresno ohladimo, a da se Puki nikako ne sastavi sa loptom, nadam se da ce to nasa odbrana dobro odraditi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti