Kulašin i Sabljić za preokret na Kipru i prvu pobjedu mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine!

Izabranivi Igora Jankovića bili na nivou

Kulašin i Sabljić za preokret na Kipru i prvu pobjedu mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine!

Esmer Oštraković

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je utakmicu na Kipru u okviru 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u-21. Pobjedu je nakon preokreta slavila naša reprezentacija, a konačan rezultat bio je 2:1.

Uvodnih deset minuta igre na ovom susretu nije ponudilo praktično ništa, a prvu šansu naša reprezentacija imala je u 12. minuti. Korner je izveo Omerović, ali rezultat se nije promjenio.

Kipar je svoju prvu priliku imao u 15. minuti. Napravili su sjajan napad, ali je prekinut zbog nedozvoljene pozicije.

Do vodstva je Kipar stigao u 17. minuti. Okkas je šutirao gotovo iz mrtvog ugla i matirao je Šahinovića kojem je lopta prošla kroz noge. Gol koji sasvim sigurno ide na dušu golmana naše mlade reprezentacije.

Lukav pokušaj napravili su naši mladi reprezentativci u 23. minuti, ali na uigranu kombinaciju kasnio je Čavić.

Oglasi

Pravo zatišje desilo se sve do 37. minute kada su domaći imali dvije velike šanse, ali nisu uspjeli postići gol. Prvo je Šahinović intervenisao, a zatim je Šuta blokirao udarac jednog domaćeg igrača.

Dobru priluku u 40. minuti imao je Šošić, ali je iz izgledne situacije šutirao visoko preko gola domaće reprezentacije.

Posljednjih pet minuta pripalo je našim reprezentativcima, a dvije jako dobre prilike imao je Čavić.

Prvo je u 42. minuti šutirao glavom, golman je bio matiran, ali lopta je otišla malo preko gola. Tri minute kasnije ponovo je šutirao Čavič i ponovo glavom, međutim ovaj put je lopta otišla pored gola.

Odmah na otvaranju drugog poluvremena, imali su naši reprezentativci dvije jako dobre prilike, ali nisu uspjeli postići gol.

Oglasi

Do poravnanja je naša reprezentacija stigla u 57. minuti. Fenomenalno je asistirao Sučića, a gol je postigao Enver Kulašin.

Tri minute kasnije nova jako dobra prilika. Omerović je šutirao sa dvadesetak metara, bila je to prava bomba, ali brani domaći golman.

Dvije nevjerovatne greške napravili su naši reprezentativci u samo tri minute, ali srećom oba puta je miran bio Šahinović.

Prvo je lošu loptu vratio nazad Omerović, a isto je uradio i Kulašin kasnije. Oba puta je svoj gol spasio Šahinović.

Zicer su imali domaći u 76. minuti kada je Mujkić ispao, ali ovaj poklon nisu iskoristili domaći reprezentativci.

Preokret je viđen u 79. minuti. Lopta je došla do Sabljića koji je majstorski šutirao i matirao golmana Kipra za vodstvo izabranika Igora Jankovića. 

Do kraja utakmice su domaći pokušali da dođu do poravnanja, ali mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine su sačuvali vodstvo. 

Top Komentari

BosanskaSvedska
Bravo Nasi!
3 0
delta
Ovaj Kulasin je top igrac,brz prodoran,zna lopte igrati,krilo se ubilo za NiH,bolji od Vosce moze biti igrac,samo drugi klub da ide sto prije iz Borca,sretno.momku dalje,jos je povrjeden koliko znam....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi