Zmajevi imaju ponudu za prijateljski meč na egzotičnoj destinaciji?

Susret bi se mogao igrati 17. novembra

Zmajevi imaju ponudu za prijateljski meč na egzotičnoj destinaciji?

A. Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH će prema svemu sudeći poslužiti kao posljednja provjera za još jedno veliko takmičenje kao što je bio slučaj i ranijih godina. 

Popularnih Zmajeva već skoro deset godina nema na najznačajnijim fudbalskim smotrama te obično primaju ponude za prijateljske utakmice uoči početka nekog turnira, ovaj put u pitanju je Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Iz Maroka stiže informacija da bi fudbalska reprezentacija BiH mogla odigrati prijateljski meč protiv Lavova Atlasa i to nekoliko dana prije starta Mundijala.

Informacije iz ove afričke zemlje govore da bi se utakmica mogla igrati u Dubaiju i to 17 novembra, međutim zvanične potvrde nema.

Osim Bosna i Hercegovine za izbor partnera za posljednju provjere uoči najvažnije fudbalskog događaja ove godine Marokanci još razmišljaju o reprezentacijama Bjelorusije i Venecuele.

Oglasi

Maroknaci će na Mundijalu igrati protiv Hrvatske, Belgije i Kanade. Turnir otvaraju utakmicom protiv Hrvata 23. novembra pa možda iz tog razmišljaju o Zmajevima.

Šta će biti sa mečom protiv Rusije?

Kao što je većini poznato fudubalska reprezentacija BiH bi 19. novembra trebala igrati prijateljski meč u Sankt Petersburgu protiv Rusije nakon što je Komitet za hitnost FS BiH prihvatio rusku ponudu.

Digla se velika galama zbog odluke, a kako bi je smirili iz Saveza su bacili fintu zvanu "tematska sjednica" koja će biti održana 31. oktobra i glavna tema sastanka će biti prijateljski meč protiv Rusije.

No, ko imalo poznaje situaciju u krovnoj kući, svjestan je da odluka teško može biti promijenjena, jer da bi se promijenilo potrebno je da za istu glasa 11 od 15 članova Izvršnog odbora, s tim da bar po jedan mora biti predstavnik sve tri komponente.

Kako u Savezu već godinama hrvatska i srpska komponenta pušu u istu tikvu uz veliku pomoć "beskičmenjaka" iz bošnjačke komponente, šanse da se bilo šta promijeni, ako smo realni, ne postoje.

Promo

Top Komentari

Mowzilla
Pravda za Vahida, hajmo ih rusit' ⚜️
5 0
Sucro
Osveta za Vahida
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi