Fudbaler kojem vrtoglavo raste cijena stiže u reprezentaciju BiH?

Igra fenomenalno

Fudbaler kojem vrtoglavo raste cijena stiže u reprezentaciju BiH?

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina nastavlja da svoje najveće talente pronalazi u dijaspori što svakako zvući poražavajuće.

Fudbalska A reprezentacija proteklih godina je doživjela i doživljava smjenu generacija, a interesantno da većina fudbalera na kojim se zasniva budućnost uopšte nisu prošli omladinske selekcije nekih bh. klubova.

Anel Ahmehodžić, Ermedin Demirović, Dennis Hadžikadunić pa i Amar Dedić te Jusuf Gazibegović su sadašnjošt, ali i budućnost Zmajeva. Svi oni su ponikli u dijaspori.

Uskoro bi još jedan "dijasporac" mogao zaigrati za nacionalni tim naše zemlje. Riječ je o 21-godišnjem Denisu Huseinbašiću čiji je su roditelji iz Bosne i Hercegovine.

Otac Remzija mu je rođen u okolici Fojnice, a svojevremeno je i igrao za istoimeni lokalni klub, a u Njemačku je otišao prije agresije na BiH.

Neke informacije govore da su u Savezu već zasukali rukave te da talentovanog fudbalera žele vidjeti u A reprezetnaciji nakon eksplozije u posljednje vrijeme.

Oglasi

Huseinbašić je do prije nekoliko mjeseci igrao amaterersku ligu, nastupao je za niželigaša Kickers Offenbach za kojeg je u posljednjem meču postigao hat-trick.

Na ljeto je prešao u Koln nakon što je sjajno počeo sezonu u ligi Regionallliga West. Sada igra na fenomenalno i na noge diže 50.000 navijača popularnih Jarčeva. Istovremeno mu rapidno raste i cijena.

Njemački budnesligaš ga je platio svega 50.000 eura, a sada se njegov igrački karton procjenjuje na pola miliona eura. U Koelnu su sada mirni jer imaju čvrst ugovor do 2025. godine, ali su ubijeđeni da će bogati klubovi prije ili kasnije zakucati na vrata.

Brzo se nametnuo i postao standardan u ekipi koju sa klupe predvodi Steffen Baumgart, a na posljednja dva meča Bundeslige postigao je golove.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Znamo da se uvijek možemo vratiti", poručio je zadovoljni Huseinbašić nakon što je minulog vikenda bio po prvi put starter u najjačem rangu njemačkog fudbala.

Hoće li bh. reprezentacija u narednom peridu dobiti osvježenje, ali i pojačanje u veznom redu trebalo bi biti poznato vrlo brzo.

Top Komentari

Salt_boy075
Ne vidim tu nista sporno sto nasa djeca iz dijaspore igraju za nas,ko ne bi volio da svako dijete iz Bosne igra za nas a ne za susjede,toliko su nam igraca uzeli da smo mogli biti skoro na svakom velikom takmicenju,ta politka cim se rodi odmah ili je srbin ili hrvat me najvise nervira, ruku na srce kod nas se igra amaterski fudbal i kad bi se pravila repka od nasih igraca iz lige bili fakat ko Andora,San Marino i hvala dragom Bogu sto se uvijek pojavi par igraca iz dijaspore..
8 1
Ajax11
Eto našeg scoutinga…moraš prvo zaigrati u ligi petice da se cuje za tebe- a u U21 repku se zovu igraći koji griju klupu u C ekipe neke srpske lige
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi