Bilino polje bi u jako lošem stanju moglo dočekati odlučujuću utakmicu Zmajeva
Foto: D. Kurbegović

Čelik objavio saopštenje

Bilino polje bi u jako lošem stanju moglo dočekati odlučujuću utakmicu Zmajeva

Eldar Ganibegović

NK Čelik objavio je zabrinjavajuće saopštenje za javnost.

Saopštenje zeničkog kluba prenosimo u cjelosti i bez izmjena:

"Od ranije je poznato da kompanija Alba Zenica d.o.o. Zenica koja je ujedno i sponzor našeg kluba, održava travnjak Bilinog polja, a same usluge održavanja finansira Grad Zenica.

Krajem prošlog mjeseca, na adresu NK Čelik Zenica, Grada Zenica i N/FSBiH stigao je dopis kompanije Alba Zenica d.o.o. Zenica u kojem se navodi da zbog nepotpisivanja ugovora s Gradskom upravom kompanija Alba Zenica prestaje održavati travnjak stadiona Bilino polje, iako su, kako navode, dobili informaciju iz Gradske uprave da je njihova ponuda prihvaćena.

U dopisu Alba Zenica d.o.o. Zenica navodi i da na ime ovogodišnjeg održavanja travnjaka Bilino polje do sada nije naplatila niti 1 KM od Grada Zenica.

U klubu smo čekali razvoj situacije u nadi da će se konačno pristupiti potpisivanju ugovora između Grada Zenica i Alba Zenica d.o.o. Zenica, međutim, koliko nam je poznato, do potpisivanja ugovora još uvijek nije došlo, a Alba Zenica je obustavila usluge održavanja travnjaka Bilinog polja sve do potpisivanja ugovora s Gradom Zenica.

I dok nam konstantno od strane čelnika protivničkih klubova s kojim se NK Čelik Zenica susreće pristižu izuzetno pozitivne priče o podršci političkih struktura s gradskih, općinskih i kantonalnih nivoa njihovim projektima, Gradska uprava Grada Zenica, osim što je preko zakupnina od poslovnih prostora oštetila naš klub za iznos od gotovo 400.000 KM, sada i na ovaj način sabotira oporavak kluba i na tom putu mu ostaje jedina prepreka."

Osim što je ovo svakako veliki problem za Čelik, mogla bi da ispašta i fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Naime, Zmajevi 23. septembra na Bilinom polju trebaju odigrati odlučujuću utakmicu Lige nacija protiv Crne Gore. Odlučujuća bi mogla biti i ona u Bukureštu za tri dana ako kiksamo, ali pobjedom protiv Crne Gore osigurat ćemo definitivno prvo mjesto u grupi 3 B divizije, plasman u A diviziju i ono najvažnije - baraž za Evropsko prvenstvo.

Nadamo se da će se sve ovo što prije riješiti kako bi Zmajevi i Čelik imali adekvatne uslove za igru. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Fudo i njegovi botovi u GV najveci grobari Čelika, a i sporta u gradu Zenici. Od kako su seljacine zauzele GV i futko dosao na mjesto gradonacelnika samo nicu saksije cvijeca po mostovima, ostalo se sve gasi. To sto su doveli nekada sportski grad i cetvrti u drzavi na rub unistenja nije bitno, bitno da se po selima svecano otvaraju dionice puta od 900m. Smijesno i pricati sta se radi.
5 0
Hadzija123
Niposto na Grbavicu sta mi imamo od toga sami sebi napravili travnjak dog ga drugi dobijaju guzovace nego neka NS zasuce rukave i neka uplati ovoj firmi da ugladi stadion u Zenici ko bilijarski stol.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi