Bosna iz Kalesije ubjedljiva u Lipnici

Druga liga Federacije BiH grupa Sjever

Bosna iz Kalesije ubjedljiva u Lipnici

Adnan Beganović

U derbiju 13. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Sjever Mramor je pred svojim navijačima savladao vodeći Svatovac.

Mramor je slavio s minimalnih 1:0, a jedini pogodak na susretu postigao je Nedžad Džanić. Sloga Simin Han je takođe s minimalnih 1:0 savladala Mladost iz Malešića, a tri boda ekipi iz Siminog Hana donio je Selmir Mešić u 12. minuti.

Golovima Amera Majdančića i Mirnesa Salihovića fudbaleri Slavena su savladali Bosnu iz Mionice, dok je Gradina zahvaljući golovima Sanela Šehrića (2x) i Ahmeta Šabića rezultatom 3:0 savladala Dizdarušu.

Ubjedljivu pobjedu ostvarila je Sloga iz Tojšića, koja je pred svojim navijačima sa ubjedljivih 4:0 savladala Dinamo. Dvostruki strijelac bio je Aldin Alagić, dok su se još u listu strijelaca upisali Nermin Šehrić i Selmir Halilović.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Posavina je bila bolja od Priluka (3:1), dok je jedinu gostujuću pobjedu i ujedno najubjedljiviju u kolu ostvarila Bosna iz Kalesije, koja je rezultatom 8:1 savladala Radnik iz Lipnice. Mehidin Šljivić, Eldar Mešić i Sadžid Fazlić postigli su po dva pogotka, dok su se u listu strijelaca upisali i Ademir Imamović, te Simbad Jahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.