Bosna iz Visokog dobila novu Upravu i predsjednika

Lider Prve lige FBiH

Bosna iz Visokog dobila novu Upravu i predsjednika

U velikoj sali Općine Visoko jučer je održana izborna Skupština NK Bosna, prenosi klupska stranica. 

Nakon podnesenih izvještaja o radu u prethodnom mandatu, Skupština kluba je zahvalila dosadašnjem predsjedniku Faruku Ihtijareviću koji je zbog profesionalnih obaveza spriječen da u budućnosti obnaša pomenutu funkciju. Posebno je istaknut doprinos Uprave na čelu s Ihtijarevićem u stabilizaciji te unošenju novih vrijednosti u portfolio kluba. 

Po usvojenim izvještajima prešlo se na odabir rukovodstva koje će u naredne četiri godine upravljati Bosnom. Kandidaciona komisija je pred delegate Skupštine iznijela prijedloge kandidata koji su u ranijem periodu prikupljeni te je utvrđeno da ispunjavaju uslove za kandidaturu. 

Za predsjednika kluba u mandatu od četiri godine je jednoglasno izabran privrednik Nermin Kadrić, a  pored njega Upravni odbor će činiti: Enes Begović, Anes Pajević, Adis Hajlovac, Mirza Laletović, Ferid Hadžijakupović, Muris Frljak, Emin Efendira, Mirza Semić, Kemal Baković, Muhamed Husić, Mirnes Gačan, Muamer Sadiković, Nedžad Mehmedagić, Nermin Sudžuka, Alen Burić, Melvin Ahmetović, Nedžad Sirćo, Mersad Husić, Goran Andrijanić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Za predsjednika Nadzornog odbora Bosne imenovan je Adnan Delić, a za potpredsjednike Džemil Ugarak i Emir Osmanbašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije