Scena iz Kalesije pokazuje da nije sve tako crno u BiH - Mladi navijači Bosne oduševili državu

Svaka čast

Scena iz Kalesije pokazuje da nije sve tako crno u BiH - Mladi navijači Bosne oduševili državu

M. Šljivak

Veliki lokalni derbi u 9. kolu Druge lige Federacije BiH - grupa Sjever odigrali su danas u Kalesiji domaća Bosna i Sloga iz Tojšića. Domaći su slavili s 1:0, a nakon meča viđena je zaista lijepa scena jer su mladi navijači Bosne odlučili pokupiti smeće koje se sakupilo na tribinama.

Lijepe vijesti iz bh. sporta nisu tako česte. Uglavnom je oko fudbala dosta negativnosti, pa mnogi i odustaju od gledanja ligaških takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Ipak, da postoje i lijepe stvari dovoljno govore scene s današnje utakmice 9. kola Druge lige Federacije - grupa Sjevet u kojem su se u Kalesiji sastali lokalni rivali Bosna i Sloga iz Tojšića.

Nakon što su proslavili pobjedu svog tima od 1:0 mladi domaći navijači su napravili fenomenalan potez. Odlučili su počistiti tribine i tako su pokazali da još uvijek u našoj zemlji ima odgovorne omladine.

Potez mladih 'Gazija' svakako je nešto što se ne viđa na fudbalskim terenima u Bosni i Hercegovini gdje se često dešavaju scene kakve nigdje drugo na svijetu ne možemo vidjeti i koje svi želimo što prije zaboraviti.

Oglasi

Što se tiče dešavanja na terenu u utakmici velikih rivala presudio je jedan pogodak. Bosna je slavila s 1:0 pogotkom Saliha Uščuplića iz 28. minute.

Kalesijski klub je trenutno na petoj poziciji Druge lige s 15 osvojenih bodova iz devet odigranih kola, dok je Sloga deveta s 13 bodova.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

U utakmicama 9. kola Druge lige Sjever postignuti su sljedeći rezultati:

Bosna Kalesija - Sloga Tojšići 1:0
Priluk - Mladost Kikači 3:2
Seona - Mladost Domaljevac 0:1
Lokomotiva - Bosna Mionica 3:1
Dizdaruša - Svatovac 0:0
Prokosovići - Orahovica 74 0:5
Omladinac 68 - Radnički 3:1
Dinamo - Napredak 4:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi