O pogotku koji je postignut na bh. terenima proteklog vikenda dugo će se pričati

Muminović je dobio ovacije na stadionu ADA

O pogotku koji je postignut na bh. terenima proteklog vikenda dugo će se pričati

S. Mlaćo
U okviru Druge lige Sjever Sloga iz Tojšića sa 2:1 je savladala za vikend Mladost iz Malešića i upisala važna tri boda.

Junak domaćeg tima bio je Adis Muminović. Muminović je postigao oba pogotka, a ono onom izjednačujućem dugo će se pričati.

Muminović je pogodio iz slobodnjaka u stilu legendarnog Brazilca Juninha Pernambufkcana i svi su ostali u čudu. Publika na stadionu ADA je ustala na noge kako bi aplaudirala domaćem nogometašu.

Golman Mladosti zaista nije imao nikakve šanse, a jasno se vidi je Muminović i imao namjeru direktno šutirati, što mu je na kraju i uspjelo. Gostujući čuvar mreže Ibrahim Kukuruzović nije se tome nadao, te se nije uspio na vrijeme vratiti.

🎯🕸️ Majstorija Adisa Muminovića sa utakmice odigrane u subotu 🚀🔥 Izgleda da su domaće utakmice protiv ekipe NK Mladost...

Posted by F.K. Sloga Tojšići on Tuesday, October 4, 2022

“Majstorija Adisa Muminovića sa utakmice odigrane u subotu.

Izgleda da su domaće utakmice protiv ekipe NK Mladost Malešići predodređene za spektakularne golove ako se sjetimo i gola Saida Šmigalovića direktno iz kornera 2017.godine“, napisali su iz Sloge.

Sloga je trenutno na 14. mjestu tabele i ova pobjeda joj je bila zaista važna, te tek druga pobjeda u sezoni. Mladost je devetoplasirana.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

U narednom kolu Sloga gostuje kod Napredka iz Matića i sigurno će velike nade uložiti upravo u Muminovića koji će svakako poželjeti da nastavi sa sjajnim igrama uz efektne pogotke.

Mladost na drugoj strani dočekuje Orahovicu 78.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi