Bosna počela sa pripremama za novu sezonu

Izvršena prozivka

Bosna počela sa pripremama za novu sezonu

Jučer je u 17:30 sati izvršena je prozivka u NK Bosna Visoko i tako su počele pripreme za narednu sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH.

Upravni odbor kluba odmah po završetku prošle sezone dogovorio je saradnju sa šefom stručnog štaba Farukom Dedićem, koji će i u narednoj sezoni predvoditi ekipu.

 

Na prvoj prozivci pojavilo se preko 30 nogometaša od kojih se određeni dio nalazi na probi. 

U odnosu na predhodnu sezonu, klub je stavio na transfer listu Vedada Jaganjca, Elvira Hamzića, Aldena Bešića, Alema Plakala i Edisa Tahiria tako da oni mogu potražiti novi klub, dok se od aktivnog igranja oprostio kapietn Ahmet Frljak. 

Za sada jedina dva nova igrača su desni bočni Ibrahim Hrvat, koji dolazi iz FK Mladost Doboj gdje je igrao posljednje dvije sezone, i lijevi bočni Almir Bučuk koji je ponikao u NK Bosna Visoko, a posljednje tri godine nastupao je za omladinski pogon Olimpica.

 

Iz omladinskog pogona pripremama su priključeni Pandžić i Premčeski, koji imaju pravo nastupa još uvijek za juniorsku selekciju, te Fejzagić, Babić i Suša koji su prošle sezone završili juniorski staž. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

UO kluba pregovara sa 4-5 igrača, te će se u narednih sedam dana znati konkretno koja će imena pojačati NK Bosna Visoko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti