Bosna Royal poražena od Krke

Memorijalni turnir Mirza Delibašić

Bosna Royal poražena od Krke

D. Rakanović

Košarkaši Krke savladali su Bosnu Royal rezultatom 72:70 i plasirali se u finale Memorijalnog turnira Mirza Delibašić.

Bosna je bolje otvorila utakmicu i imala sedam poena prednosti nakon prvog perioda (19:12). U drugom periodu Krka odličnom igrom preokreće rezultat u svoju korist i na poluvrijeme odlaze sa tri poena prednosti (39:36).

U trećoj dionici Krka bolje igra u odnosu na domaću ekipu i dolazi do dvocifrene prednosti. Pred posljednjih 10 minuta imali su prednost od devet poena. (54:63).

U posljednjem periodu Bosna Royal uspijeva smanjiti zaostatak na tri poena. (65:62) Ipak, Krka sa četiri vezana poena odbija napade Studenata.

Bosna Royal serijom Kneževića i Duraka dolazi i na samo poen zaostatka na minut do kraja utakmice. (69:68).U posljednjem minutu Krka pogađa jedno bacanje, a na drugoj strani fauliran je Knežević koji pogađa oba bacanja za izjednačenje 22 sekunde prije kraja (70:70). U posljednjem minutu Domen Bratož iz prodora pogađa za pobjedu Krke od 72:70.

Kod Krke najefikasniji je bio Fifolt sa 17 poena. Đipa i Bratož postigli su po 11, dok su Kovačević i Jošilo dodali po 10 poena.

U ekipi Bosne istakli su se Knežević sa 15, Bradford sa 12 i Šturanović sa 11 poena .

Bosna Royal sutra će za treće mjesto igrati protiv košarkaša Slobode, dok će u finalu snage odmjeriti Krka i Budućnost. 

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi