Bosna Sema bolja od Iskre na Koševu

Sigurna pobjeda Sarajlija

Bosna Sema bolja od Iskre na Koševu

Samir Mlaćo

Nogometaši Bosna Seme i bugojanske Iskre danas su odmjerili snage u prijateljskom susretu, a Sarajlije su slavile 4:0 (1:0).

U prvom poluvremenu malobrojni gledaoci mogli su vidjeti veoma borbenu utakmicu, u kojoj je Bosna Sema imala terensku incijativu, ali je Iskra pružila veoma dobar otpor. Bugojanci su igrali sjajno u odbrani te iz polukontri tražili svoju šansu. 

Jedini pogodak viđen je u 45. minuti kada Rijad Pljevljak matira Amela Pecu i dovodi tim iz Sarajeva u vodstvo. 

Drugo poluvrijeme sjajno otvara Iskra, ali Sijamija ne uspjeva poravnati rezultat iz izgledne prilike. Nakon toga oba trenera pružili su šansu svima igračima, a bolje su se pokazali domaći, koji pogotcima Murge, Alihodžića i Oglečevca dolaze do visoke pobjede. 

FK Bosna Sema - NK Iskra Bugojno 4:0 (1:0)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Bosna Sema: Brezičanin, Sinanović, Čatić, Fejzić, Čaluk, Dudo, Muharemović, Kadrić, Pljevljak, Handžić, Mujić. Trener: Emir Alihodžić.

NK Iskra Bugojno: Peco, Pihura, Mašić, A. Omerinović, Bešagić, Ivković, Seferović, Gurbeta, Filan, Nebić, E. Omerinović. Trener: Senid Kulaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi