Bosnić: Momci su zaslužili da publika u petak ispuni dvoranu

Musa se možda naknadno priključuje

Bosnić: Momci su zaslužili da publika u petak ispuni dvoranu

Samir Mlaćo
Danas je održana press konferencija košarkaške reprezentacije naše zemlje.

Našu selekciju očekuju susreti kvalifikacija sa Češkom Republikom i Bugarskom.

Prvi meč igra se u petak u Sarajevu, dok je gostovanje u Bugarskoj za tri dana.

“Dugo nismo igrali kući, mislim jesmo balon u Sarajevu, ali bez publike. Ovi momci su otišli na EP kada je to malo ko očekivao, te su zaslužili da u petak napunimo dvoranu. Ako je to četiri hiljade, neka budu četiri hiljade. Znamo koliko je ta energija bitna i da probamo slaviti pobjedu“, kazao je selektor Vedran Bosnić.

Selektor je kazao da je upoznat s tim da je Češka oslabljena te da neće biti Veselog i Satoranskog, ali da se radi o dobroj ekipi.

“Igraju dugo zajedno, svi šutiraju, visoki igrače se izvlače i šutiraju. Imaju istog trenera dugi niz godina“, dodao je naš selektor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dodao je da će naša selekcija ići iz utakmice u utakmicu, te da je u ovim kvalifikacijama cilj biti među tri, jer to donosi drugi krug kvalifikacija.

Dobra vijest jeste da još uvijek postoji mogućnost dolaska Džanana Muse koji će se ponovo testirati nakon što je prije par dana bio pozitivan na koronavirus.

Top Komentari

adis_D11
Bravo selektore, svaka čast!
2 0
Realist
Bit će užitak gledat BiH u obim kvalifikacijama. Stvarno dobra ekipa.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi