Bošnjaković: Ovo je sportski zločin, gdje su prijatelji kluba? Ako treba dobiću šećer...

Trener Slobode bez dlake na jeziku pred meč sa Sarajevom

Bošnjaković: Ovo je sportski zločin, gdje su prijatelji kluba? Ako treba dobiću šećer...

FK Sloboda mora pronaći način da izađe iz rezultatske krize, ali pred sobom sada ima izuzetno težak zadatak s obzirom da u nedjelju na Tušanj stiže šampion, FK Sarajevo.

Povodom utakmice 14. kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva, danas je održana zvanična press konferencija Slobode na kojoj su se novinarima obratili trener Milenko Bošnjaković i prvotimac Amer Bekić.

"Mi se sedam dana pripremamo za Sarajevo, drago mi je da je Beka tu, da je oporavljen i spreman za igru", počeo je Bošnjaković, a onda se osvrnuo na stanje u klubu i ekipi:

"Ja moram malo da rezimiram ovu sedmicu iza nas. Opet će na većini vaših portala biti naslov 'Koga Bošnjaković proziva' da me gurnete u neku javnu raspravu... Od čitavog mog prošlog izlaganja stavljen je naslov 'Ješću ono što mi žena spremi', mislim da to nije korektno i da to nije bila suština mog izlaganja. Nikog od novinara nikada nisam zvao da pište dobro o meni i prvi put kada to uradim popljujte me. Pišite onako kako jeste, ja vasm pozivan na saradnju... Da krenem, u prvom timu je napravljen sportski zločin. Igrač se dovede, dobije ugovor i dobije papir da ne mora trenirati! Igrač dobije papir dok je tu Smajić, dok nije ne mora da trenira. Igrači koji su imali potrebu da individualno treniraju, prijećeno im je da će biti kažnjeni sa tri mjesečne plate. Igrači koji su željeli da rade na jačanju određenih dijelova tijela zbog povreda, prijećeno im je kažnjavanje jednom mjesečnom platom. Gdje mi je Samid, ljudi koji su 40 godina tu? Gdje su prijatelji kluba koji su ispraćali ekipu svaki put kad ide autobusom negdje? Više ne dolaze, svi su otjerani. Ovo je sportski zločin. Razmjere štete tek treba da se ustanove, a nama dolazi Sarajevo".

"Što se tiče igračkog kadra Rastoka ne trenira sedam dana, snimak je pokazao samo da se ne vidi ništa. Fejzić je povrijeđen, Martelat trčkara okolo, Halilović se tek priključio. Osmanović je otišao iz kluba. Ekipa je fizički spremna onoliko koliko je spremna. Bekić i Maksimović se vraćaju. Ne znamo koliko je šteta nanesena u psihološkom smislu", istakao je trener Slobode, pa dodao:

"Neko ovo gleda sve sa strane i naslađuje se ovoj muci. Pričam o sportskom aspektu. Ako treba dobiću šećer, ali ću učiniti sve da se Sloboda podigne i uđe u mirnu luku. Ovo je samo još jedan razlog da uđem jače i da momci u ovom momentu daju svoj maksimum. To ćemo uraditi protiv Sarajeva, dati svoj maksimum. Sarajevo respektujemo, top tri kluba su u našoj državi, ali izaći ćemo da se u sportskom slmislu potučemo i ostvarimo pozitivan rezultat".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Na nama igračima nije da komentarišemo situaciju u kubu, nego da svaku utakmicu igramo kao da je finale. Nema nam druge. Svaku utakmicu moramo izvući bod(ove) pa vidjeti na zimu kako dalje", poručio je Bekić.

Utakmica Sloboda - Sarajevo se igra u nedjelju od 14:30h.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Stanley
sloboda kao klub je niko i ništa. Klub koji 100 godina postoji nako'. Klub koji svrhe nema. Klub koji samo šteti gradu. Ovo zlo od kluba koji svaki dan širi mržnju prema bošnjacima treba pod hitno ugasiti.
11 5
Alpasinacxx
Šta lupetate, Sloboda je klub sa tradicijom i armijom navijača iza sebe, Tuzla sada u pet najvećih gradova u državi i državni interes je da se pomogne klubu da postane. Isto onako kako se pomoglo i treba još pomogne Velež, Čelik, Željko, Sarajevo... Navijač sa Sarajevo, ali grad Tuzla je sportski grad i izbacili su ogroman broj kvalitetnih košarkaša, fudbalera i ne zaslužuju da im se uskrati ljubav prema klubu uz kojeg su odrasli. Sloboda je bila stabilan prvoligaš i za tako nešto su morali imati kvalitete kao pola ekipa zajedno koje danas osvajaju titule i kupove. Ne budu li ostali klubovi sa tradicijom, s velikom bazom navijača ovoj ligi prijeti gašenje. Nikoga na tribine neće privući, uz dužno poštovanje, ekipe poput Goška, Mladosti, Tuzly C itd a jak Sloboda, Velež i Čelik sigurno hoće. Sretno Slobodi i Fukarama.
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi