FK Sarajevo u Historijskom muzeju BiH proslavio 73. rođendan

Svečana manifestacija

FK Sarajevo u Historijskom muzeju BiH proslavio 73. rođendan

FK Sarajevo je danas proslavio svoj 73. rođendan. Na današnji dan, 24. oktobra 1946. godine u dvorani Fiskulturnog doma u Sarajevu, spajanjem Udarnika i Radnika formiran je tadašnji Torpedo, koji je ubrzo promijenio ime u Sarajevo.

Kao i prethodnih godina, FK Sarajevo je svečanom manifestacijom obilježio rođendan. Svečanost je održana u Historijskom muzeju BiH.

Među zvanicama bili su članovi rukovodstva, fudbaleri, ali i nekadašnji igrači i velike legende FK Sarajevo.

Vrijedi pomenuti da su tu bili Vahidin Musemić, Sead Jesenković, Fahrudin Prljača, Ibrahim Sirčo, Fuad Muzurović, ali i oni iz "mlađe garde" poput Alena Avdića...

Među gostima se našao i predsjednik NFSBiH Elvedin Begić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, treba reći da je prikladan poklon večeras uručen Azri Dedić, djevojci iz Bihaća s Downovim sindromom koja je nedavno osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u judu.

Kako je izgledala proslava rođendana FK Sarajevo možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

diame30
Za štrumfove koji kao provociraju : FK ŽeljezničMar - najpoganiji klub u državi. Nekada bili NK, osnovala ih hrvatska manjina tj.pružni radnici na periferiji grada, dok su Sarajevo osnovali čaršija i građani Sarajeva. Kriminalna familija Osim (da je ovo pravna država, oni bi bili iza rešetaka zbog namještanja i kupovanja utakmica), ali u ovoj kasabi im se to može! Sve titule koje su osvojili su kupljene. Jedini klub koji se liže sa svakim režimom, a busaju se da su radnički klub, isprosili sve živo. Najveća gnijezda štrumfova iz Foče, Goražda i Sandžaka. Vođa im bio šiptar, dva puta ugašeni kao navijačka grupa (jednom od United Forcea, drugi put od HZ), lažu da su nastali 87 (zvanično 88), primaju pare od kluba (agentura), Delalić ih redao po jugu, jedina navijačka grupa koja surađuje sa murijom, gdje im murija daje zahvalnicu za lijepo ponašanje, dovodili srbe (grobare) na jug i dizali tri prsta, grupa kojoj je vođa pao sa šipke jer je ušmrkan bio, grupa kojoj je više od pola tribine krezavo, nosaju noževe i otimaju djeci šalove, a tamo gdje treba ili leže ili bježe... Mitomani šššššššš :):):)
48 4
Rus
U Vietnamu vatromet povodom rodjendana.
9 46

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi