Bošnjaković: Stabilizacija kluba, pa povratak u Premijer ligu

Šef struke FK Budućnost za SportSport.ba

Bošnjaković: Stabilizacija kluba, pa povratak u Premijer ligu

S. Mlaćo

Banovićka Budućnost nakon deset kola zauzima petu poziciju u Prvoj ligi FBiH.

Banovićani su u subotu savladali neugodnu Gradinu (3:2) te itekako mogu biti zadovoljni.

Dolazak na klupu Milenka Bošnjakovića pokazao se kao pravi potez. Bošnjaković je u hodu riješavao probleme, a o čelnicima kluba, te samoj sredini ima samo riječi hvale.

Pohvalio je i samo suđenje, te kvalitet nogometa u Prvoj ligi FBiH.

"U Banovićima sam zaista zadovoljan. Osjećam se prijatno, ljudski, a mogao sam pogriješiti jer uopšte nisam htio da radim. Nisam se pokajao ni sekunde, zaista samo riječi hvale za cijelu sredinu, Uprava je korektna i susretljiva, pa se to vidi i na rezultatima", priča Bošnjaković na početku razgovora za SportSport.ba.

Budućnost je vodila protiv Gradine 2:0, no nisu se predavali gosti.

Oglasi

"Bila je dobra utakmica, otvorili smo sa dva brza gola, a osjetio se nedostatak Husića i Mujkića. Postigli su nam dva gola iz prekida, a mi smo onda slavili iz opravdanog jedanaesterca. Dobro ide, ekipa je skupljenja samo za opstanak. Guramo, borimo se, ne damo".

Ističe da ekipa igra otvoreno, ali i da je kvalitet lige mnogo bolji.

"Ne može se braniti. Ideš, napadaš, boriš se... Gdje se otvori, otvori. Bio sam u ovoj ligi prije par godina, moram reći da su domaćini sada mnogo korektniji, imaš sve uslove za igru, a i suđenje je bolje. Svi klubovi dobiju snimke utakmica, sudije isto razmišljaju o tome, pa je sve kvalitetnije. Može da igraš i pokažeš koliko znaš".

Banovićani su na petom mjestu.

"Na nekim utakmicama smo mogli i više. U Tešnju smo imali prečku, u Kaknju primili dva brza gola... Ekipu sam upoznavao kroz utakmice, te sada to ne izgleda loše. Ima tu prostora za napredak, nemam npr. nijednog beka u ekipi, imam samo dva štopera. Tako je nekako neko zamislio, a ja sam krenuo raditi".

Oglasi

Opis nije dostupan.

Ističe da voli raditi sa mladim igračima.

"Voli mlade igrače. Sada je protiv Gradine štopera igrao junior. Bilo je kombinacija da nekog iz veze stavimo na štopera, ali nisam ni sekunde razmišljao o tome. Ne bježim od mladog igrača, a imamo tu i starijih koji im pomažu. Tako i treba ići podmlađivanje ekipe. Par mladih i sedam - osam iskusnih. Greška je kada se ide u podmlađivanje ekipe sa deset mladih igrača. To je neuspjeh, to je gotovo.... Ide pritisak i onda je kraj. Uništiš tako i djecu. Sjećam se Zvijezde 09 koja je ispala te godine iz lige želeći obnoviti kompletnu ekipu sa mladim igračima, a neće se vratiti u Premijer ligu za pet godina. Što se tiče nas, mi ovu sezonu, možda i narednu koristimo za stabilizaciju kluba. Želimo riješiti neke stvari sa infrastrukturom, te da se onda vratimo u Premijer ligu. Apsolutno podržavam takve stvari".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prokomentarisao je i trenutnu situaciju na tabeli Prve lige FBiH.

"GOŠK je definitivno najbolja ekipa u ligi, njihova želja za povratkom u Premijer ligu je jasna. Mislim da im se ne može niko suprostaviti, Igman ima kvalitetnu ekipu, ali neće izdržati tu utrku. Što se tiče donjeg dijela tabela, ima tu klubova sa tradicijom i sve će doći na svoje. Nijedan od tih klubova neće ispasti, to su klubovi sa imenima i prezimenima i imaju armiju navijača. Neko će ispasti naravno, ali to neće biti Zvijezda, Jedinstvo...", dodao je Bošnjaković na kraju razgovora za SportSport.ba.

Promo

Top Komentari

fukaraslana
Kazu zasto nam klubski nogomet propao pa zasto od 95 do danas ni jedan klub nije uspio uci u grupnu fazu pa zasto se igraci prodaju po 50k do 100k pa eto zato sto svako hoce u nogomet ali ne samo amaterski nogomet nego profesionalni tj premijer ligu
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi