Gradina u Srebreniku bolja od Bratstva, remi TOŠK-a i Budućnosti

Mečevi 9. kola Prve lige FBiH

Gradina u Srebreniku bolja od Bratstva, remi TOŠK-a i Budućnosti

Endin Čaušević

Fudbaleri Gradine danas su na svom terenu pobijedili Bratstvo iz Gračanice sa 2:1 u okviru devetog kola Prve lige FBiH.

Gradina je uspjela doći do pete pobjede u ovoj sezoni, dok je za ekipu Bratstvao ovo tek drugi poraz.

Klub iz Srebrenika je odlično otvorio današnju utakmicu i uspio je doći do prednosti već u 16. minuti kada je Mehmedović pogodio za 1:0.

U samom finišu prvog poluvremena Gradina je došla i do drugog gola. Ovaj put u centru pažnje našao se Mustafić koji je zatresao mrežu Bratstva za 2:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Gradina je u drugom dijelu čuvala prednost, ali je Bratstvo u finišu meča uspjelo da dođe do gola. Gosti iz Gračanice u 84. minuti su smanjili na 2:1, a pogodak je postigao

Zanimljivu utakmicu gledali smo i u Tešnju gdje je TOŠK Ugostio Budućnost, a rezultat je na kraju bio 1:1.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

TOŠK je uspio da dođe do prednosti u 38. minuti meča kada je Mahmutović pogodio za 1:0. Ipak, Budućnost je u 70. minuti poravnala na 1:1, a konačan rezultat i bod gostima donio je Trumić.

Treba dodati da u meču između Radnika i Simm Baua nije bilo golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi