Bosz: Mnogo ćemo naučiti iz ovoga i bićemo jači

Trener Ajaxa Peter Bosz nakon finala Lige Europe

Bosz: Mnogo ćemo naučiti iz ovoga i bićemo jači

D. Rakanović
Teme:

Menadžer Ajaxa Peter Bosz rekao je da njegovi fudbaleri i dalje imaju mnogo toga da uče.

Ajax je u finalu Lige Evrope poražen od Manchester Uniteda sa 0:2. Strijelci za United bili su Pogba u 18. i Mkhitaryan u 48. minuti.

"Mislim da je utakmica bila dosadna, bez šansi. Večeras nisam gledao Ajax na koji sam navikao, koji igra dobar fudbal, pravi visok presing i dominira. Nismo bili dovoljno dobri i čestitam Unitedu. Mnogo ćemo naučiti iz ovoga i bićemo još jači", rekao je Bosz i dodao: 

"Za sve moje igrače ovo je bilo prvo finale. Za osvajanje trofeja, prvo moraš igrati finala i učiti iz njih. Svi igrači koji su igrali danas naučili su mnogo, i to je jedan aspekt igre gdje smo bolji nego što smo bili". 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi