Maskota iskoristila ugodno s korisnim na velikom derbiju, a reakcija plavuše sve govori

Originalan potez navijača

Maskota iskoristila ugodno s korisnim na velikom derbiju, a reakcija plavuše sve govori

Admin Čaušević

Ako je neko lud za fudbalom to su Brazilci. S obzirom na siromaštvo fudbal je jedna od rijetkih stvari koju tu naciju čini sretnom te mnogi na stadionima traže način da se zabave. 

Za vikend je igran veliki derbi brazilskog fudbala između Botafoga i Flamenga. Utakmica je riješena golom na samom startu susreta.

Minimalni trijumf slavili su gosti, a pobjednika je odlučio Matheus Goncalves koji je pogodio već u prvoj minuti.

Niko na stadionu Mane Garrincha nije mogao ni slutiti da će se meč na kraju završiti sa samo jednim golom. Međutim, to se i desilo.

Razloga za zadovoljstvo su svakako imali više gostujući navijači koji su na originalan način odlučili da isprovociraju domaće.

Naime, jedan od navijača se maskirao u maskotu Flamenga te je simulirao seks sa plavušom koja je nosila dres Botafoga.

Oglasi

Nije potrebno sabirati dva i dva da bi se shvatilo šta su plavuša koja je sve ispratila s osmijehom i drugi navijač Flamenga željeli poručiti.

Inače, u Brazilu je vrijeme karnevala, a čini se da je ovaj navijači par zabavu sa ulica prenio i na tribine.

Što se tiče utakmice jedini pogodak na meču viđen je već nakon 30 sekundi igre. Viđena i tri crvena kartona, sve tri kod domaćina. Joel Carli je isključen dok je bio van igre, dok su Soarez i Marcal poslati u svlačionicu sa terena. 

U posljednje vrijeme mnogo više uspjeha ima Flamengo pošto je ovaj tim pobijedio u tri prethodna finala takmičenja prvenstva države Rio de Janeira. U finalu je sve tri puta savladan upravo Botafogo.

Oglasi