Prevario redare, utrčao na stadion, prekinuo utakmicu, a nakon toga cijeli stadion je zaplakao

Plan koji je pretvoren u poseban trenutak

Prevario redare, utrčao na stadion, prekinuo utakmicu, a nakon toga cijeli stadion je zaplakao

Haris Zilić

Fudbal je ponekad više od igre. Doza emocija i ljubavi prema klubu u nekim državama se ne može mjeriti, a prvi po tom pitanju su svakako u Južnoj Americi.

Južnoameričke države su lude za fudbalom. Za njih je to poput religije, a stadioni u većini utakmica budu ispunjeni do posljednjeg mjesta.

Pojedinci nekada pretjeraju u toj silnoj emociji nemaju granice, ali teško im se može bilo ko šta prigovoriti nakon količine emocija koje pokažu na tribinama.

Jedan od navijača u Brazilu pokazao je šta mu znači fudbal, klub, a i dokazao da su fudbaleri za njega uzori.

Na jednoj od utakmica brazilskog Flamenga, domaći navijač je smislio plan i prevario redare. Utrčao je na teren, prekinuo utakmicu. Dok su redari ganjali mladića po stadionu, igrači su gledali zbunjeno sve do jednog momenta.

Navijači je pobjegao, prekinuo utakmicu, utrčao na teren svekako bi zagrlio jednog od fudbalera Flamenga.

Oglasi

To je bio emotivan trenutak koji je sve na stadionu dirnuo, većina nije mogla zadržati suze.

Trenutak koji je također pokazao koliko dozu emocija nosi fudbal i da je to više od najvažnije sporedne stvari na svijetu, posebno u državama Južne Amerike.

Nakon utakmice fudbaleri su počastili mladića, a apludirale su i sudije na utakmici.

U prvom momentu su pomislili da je navijač jedan od huligana koji je došao praviti nerede, ali na kraju je pokazao da je istina potpuno drugačija i fudbal je još jednom poslao ogromnu poruku u svijet.

Trenutak sigurno koji će se dugo, dugo vrtiti po fudbalskim TV špicama, a već je osvojio društvene mreže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi