Takvu izdaju niko ne prašta: Velikog šampiona tjeraju iz kluba zbog bizarnog poteza

Sve se prati

Takvu izdaju niko ne prašta: Velikog šampiona tjeraju iz kluba zbog bizarnog poteza

Endin Čaušević

Čileanski fudbaler Arturo Vidal nalazi se ponovo u centru skandala kojeg je i ovaj put bez ikakve potrebe sam izazvao, ali bi posljedice ovaj put mogle biti zaista žestoke jer će on prema svemu sudeći ostati bez kluba.

Iskusni veznjak na kraju prošle sezone napustio je Inter u kojem je proveo dvije sezone i odlučio je da karijeru nastavi u Brazilu i to u dresu Flamenga s kojim je potpisao ugovor do kraja 2023. godine.

Vidal je u Flamengo stigao kao veliko pojačanje i uspio je nakon svega nekoliko mjeseci da s ovim klubom osvoji Copa Libertadores.

Flamengo je bio i favorit na Svjetskom klupskom prvenstvu i govorili se da bi mogli iznenaditi Real Madrid, ali prije nekoliko dana brazilski klub je doživio potpuni potop jer je ispao već u polufinalu nakon poraza od Al-Hilala.

Brazilski klub je poražen sa 3:2, a Vidal je šansu dobio ulaskom s klupe. Međutim, prava drama za Čileanca uslijedila je tek nakon neočekivanog poraza.

Naime, on je nakon utakmice odlučio uživo da se uključi na Twitchu gdje je odgovarao na pitanja navijača, ali je potom rekao neke stvari zbog kojih bi prema svemu sudeći mogao dobiti otkaz u Flamengu.

Oglasi

Vidal je javno rekao da želi da se vrati u Čile i čak je ponudio svom klubu Colo Colo u kojem je ponikao da se vrati. Činjenica da se otvoreno nudi bivšeg klubu je itekako zasmetala čelnicima Flamenga koji to ne mogu da tolerišu.

Brazilski mediji objavili su da će čelnici Flamenga kazniti Vidala što se nudi drugim klubovima dok je ugovorom vezan za njih i kako stvari stoje to neće još dugo trajati jer mu se sprema otkaz.

Vidal ima ugovor s Flamengom do kraja ove godine, ali nakon svega sedam mjeseci vjerovatno će napustiti brazilski klub.

Ovaj 35-godišnjak igrao je za Colo Colo na početku sezone i prošao je sve omladinske kategorije tog kluba. Colo Colo napustio je na ljeto 2007. godine kada je za pet miliona eura prešao u Bayer Leverkusen.

Vidal je u bogatoj karijeri igrao još za Juventus, Bayern, Barcelonu i Inter prije nego što je ljetos stigao u Flamengo. Osvojio je mnoštvo trofeja u klupskoj i reprezentativnoj karijeri i važi za velikog šampiona, ali takve stvari jednostavno se ne preštaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi