Imali su 3:0 i penal u 83. minuti da riješe sve - Konačni rezultat je čudo

Nestvarne scene na brazilskom derbiju

Imali su 3:0 i penal u 83. minuti da riješe sve - Konačni rezultat je čudo

Midhat Šljivak

Nestvaran meč u derbi duelu 31. kola brazilske Serie A odigrali su u Rio de Janeiru kandidati za titulu prvaka Botafogo i Palmeiras, a na kraju su gosti slavili rezultatom 4:3 uz nevjerovatan preokret u finišu utakmice.

Botafogo je na nevjerovatan način doživio poraz od Palmeirasa na svom terenu i potpuno je vratio ovaj tim u trku za prvaka Brazila, iako se do prije nekoliko kola činilo kako apsolutno ništa tim iz Rio de Janeira neće zaustaviti na putu ka trofeju nakon 28 godina čekanja.

Velika bodovna prednost se serijom loših rezultata istopila, ali ono što se desilo protekle noći nešto je što se ne viđa često u svijetu fudbala, posebno ne u velikim derbijima.

Botafogo na vrhunski način ulazi u meč s Palmeirasom i nakon prvih 45 minuta se činilo kako će na fenomenalan način ovaj tim nastaviti put ka tituli prvaka. Stečena su tri gola prednosti i gosti nisu znali šta ih je snašlo.

Carlos Eduardo je u 21. minuti doveo domaći sastav u vodstvo od 1:0, sedam minuta kasnije mrežu gostiju je uzdrmao Tche Tche za 2:0, a zatim u 36. minuti Junior Santos postiže gol za velikih 3:0.

Oglasi

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, da bi se zatim u nastavku na stadionu Nilton Santos desio istinski spektakl koji se neće zaboravi.

Novi napadač Real Madrida Endrick je pogotokm u 49. minuti meča vratio Palmeiras u meč (3:1), no nakon toga Palmeiras usprskos šansama nije mogao zakuhati situaciju na terenu.

A onda je krenulo ludilo. U 76. minuti domaći ostaju s igračem manje. Neoprezni Adryelson je dobio direktan crveni karton, ali Botafogo samo sedam minuta kasnije dobija veliku šansu da riješi ovaj meč.

Tiqunho Soares je izborio penal, odlučio ga je sam izvesti i pogriješio je. Weverton brani njegov šut i ostavlja Palmeiras u utakmici, a ovaj trenutak je bio i ključan jer se zatim desio nevjerovatan preokret.

Prekidi su uništili Botafogo. Endrick svojim drugim golom u 84. minuti smanjuje rezultat na 3:2, a zatim u 89. minuti nakon lijepo odrađene akcije nakon slobodnjaka Jose Lopez pogađa za 3:3.

Sudija Da Silva Machado je pokazao devet minuta sudijske nadoknade u ovom meču, a u posljednjim sekundama Palmeiras stiže do preokreta i pobjede. Veiga izvodi prekid, na pravom mjestu je Murilo koji s nekoliko metara postiže pogodak za nevjerovatan preokret i pobjedu Palmeirasa od 4:3.

Palmeiras se ovom pobjedom potpuno približio Botafogu i do kraja slijedi velika borba za titulu prvaka. Botafogo ima 59 bodova, Palmeiras 56. U igri su svakako i Gremio (53), te Atletico MG i Bragantino s po 52 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi