Zbog njega niko ne nosi broj 9 u Realu - 'Čudovište' stiže i Kraljevi su mu već dali sve
(AP Photo/Andre Penner)

Jasno je za koga je spremna 'devetka'

Zbog njega niko ne nosi broj 9 u Realu - 'Čudovište' stiže i Kraljevi su mu već dali sve

Midhat Šljivak

Odlaskom Karima Benzeme iz Real Madrida dres s brojem 9 ostao je upražnjen, a tako će biti sve do ljeta naredne godine kada će u klub stići mladi Brazilac Endrick.

Real Madrid je odlučio da ove sezone broj 9 bude slobodan. Slavnu 'devetku' prethodnih godina je nosio Karim Benzema, a nakon njegovog odlaska je bilo dosta špekulacija o tome ko će je preuzeti.

Međutim, donijeta je odluka da ove sezone niko ne nastupa s brojem 9. Broj se čuva za ljeto kada će se Kraljevima priključiti još jedna mlada brazilska zvijezda Endrick.

Ovaj tinejdžer u Madrid stiže u julu naredne godine, neposredno pred svoj 18. rođendan i dobit će 'devetku' koju će po mišljenju mnogih nositi dugo.

Real je posao s Endrickom sklopio još prošle godine. Talentovani tinejdžer bit će plaćen 37.5 miliona eura brazilskom velikanu Palmeirasu

Oglasi

Ove sezone 17-godišnji fudbaler je u dresu Palmeirasa odigrao ukupno 42 utakmice i postigao je osam pogodaka i dodao je jednu asistenciju. To je poprilično zabrinulo Kraljeve, no neefikasnost se pripisuje mladosti.

Uvjereni su u Madridu kako su napravili ispravan potez njegovim dovođenjem. Prethodnih godina su napravili vrhunske poteze s Viniciusom Juniorom i Rodrygom koji su eksplodirali u kraljevskom klubu iako su došli kao veoma mladi.

Oni su danas nosioci igre Reala. U Madridu se nadaju da će se Endrick savršeno uklopiti i zbog toga čine sve da mu olakšaju dolazak u glavni grad Španije.

Endricka porede s brazilskim legendama Ronaldom, Peleom i Romariom, a on o svojoj igri kaže:

"Uvijek se borim od prve do zadnje sekunde. Nikad ne odustajem, vršim pritisak na defanzivce i trčim više od svih", rekao je Endrick.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hoće li biti nova zvijezda ili još jedan u nizu propali talenata brazilskog fudbala vidjet ćemo u narednim godinama.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi