Najtužnija "proslava" trofeja ikada - Njihova lica govore apsolutno sve

Botafogo je peti

Najtužnija "proslava" trofeja ikada - Njihova lica govore apsolutno sve

Edmir Škorić

Gledali smo mnogo puta kako neka ekipa slavi osvojeni trofej. Svi igrači se okupe, pehar u svoje ruke uzme kapiten, podigne ga visoko iznad glave i počinje ludnica. No, igrači Botafoga bi najradije da ga nisu osvojili...

Botafogo je sinoć pobijedio Audax RJ sa 5:2, nakon što je prethodno u prvoj utakmici sa 2:1 slavio protiv istog rivala. Lako su se ponovo obračunali s gostima, a već u 19. minuti vodili su 2:0.

Prvo su poveli u 12. minuti golom Lucasa Fernandesa, a u 19. minuti isti igrač opet je strijelac za 2:0. Audax dolazi do 2:1 preko Romarinha u 29. minuti, a prije odlaska na odmor Gustavo Sauer donosi domaćinu ponovo dva gola prednosti.

Julinho u 52. smanjuje na 3:2, no Botafogo dolazi do uvjerljive pobjede do kraja još jednim golom Sauera, te golom Philippea Sampaija u 77. minuti.

Nogometaši Botafoga tako su osvojili Taca Rio trofej, odnosno trofej koji dobija pobjednik turnira za konačan plasman od 5. do 8. mjesta  državnog prvenstva Rio de Janeira.

Na kraju je igračima dodijeljen trofej za ostvareno peto mjesto, no sama "proslava" bila je nalik sahrani.

Niko od igrača nije imao ni trenutak euforije, tek poneki kiseli osmijeh. Uslikali su se sa peharom i sa medaljama i napustili podij.

Apsolutno razumljivo, ipak niko ne želi biti peti, a još manje ne želi da slavi s trofejom namijenjenim za petoplasiranu ekipu nekog turnira.

Ipak, moraju da se ispoštuju protokoli i da se održi svečana ceremonija, a na igračima ovog brazilskog tima je da u budućnosti daju sve od sebe i da dođu do "pravog" trofeja koji bi znali da proslave.

Top Komentari

Drakulaaa
Vise pehara, nego sto ima ekipa.
0 0
Krivaja Zavidovići
I ovi iz CBF-a nisu normalni. Ko daje pehar i medalje za osvojeno 5. mjesto.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti