U najvažnijoj utakmici sezone bolji od Beroe: Valentić i Hankić sa Botevom u Evropi

Izborili nastup u Konferencijskoj ligi

U najvažnijoj utakmici sezone bolji od Beroe: Valentić i Hankić sa Botevom u Evropi

A. Beganović

Botev Plovdiv sa dva Bosanca, Azrudinom Valentićem i Hidajetom Hankićem, igrat će u Konferencijskoj ligi.

Botev Plovdiv, kojeg s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Azrudin Valentić i čije boje brani bosanskohercegovački golman Hidajet Hankić, igrat će u Konferencijskoj ligi.

Nakon što su sezonu okončali na 3. mjestu tabele iza neprikosnovenog Ludogoretsa i CSKA iz Sofije, izabranici Azrudina Valentića su danas igrali najbitniju utakmicu sezone.

Naime, u doigravanju za Konferencijsku ligu snage su odmjerili protiv Beroe, a u dosta dobroj fudbalskoj predstavi uspjeli su slaviti rezultatom 2:1.

Nakon nekoliko prilika sa obje strane Botev do prednosti stiže u 38. minuti kada mrežu Beroe pogađa Brahimi. Deset minuta kasnije Konate udvostručuje prednost, no Beroe se ne predaje i u 53. minuti preko Marianija stiže do 2:1.

Činilo se u tim momentima da će na utakmici biti još golova, no iako je bili prilika, mreže se više nisu tresle pa su fudbaleri Boteva nakon posljednjeg sudijskog zvižduka započeli veliko slavlje sa svojim navijačima.

Hankić, bosanskohercegovački čuvar mreže koji je u Botev stigao početkom ove sezone, u najvažnijoj utakmici u sezoni za svoj klub je bio na visini zadatka tako da ćemo njega i Valentića gledati u Konferencijskoj ligi.

Ludogorets je ponovo osvojio titlulu prvaka Bugarske, a nastup u Evropi su još izborili CSKA Sogija i Levski koji je osvojio Kup Bugarske.

Top Komentari

snupi
Hidajet Hankic ima austrijsko drzavljanstvo, a roditelji su mu iz BiH Dobošnica kod Lukavca.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi