Pep Guardiola otkrio gdje želi nakon Cityja: "Samo ne znam ko bi me htio"
Pep Guardiola se želi okrenuti reprezentativnom fudbalu.

Španski trener

Pep Guardiola otkrio gdje želi nakon Cityja: "Samo ne znam ko bi me htio"

Eldar Ganibegović

Pep Guardiola je već dosta godina na čelu Manchester Cityja. Sada je otkrio gdje se vidi nakon epizode u engleskom timu.

Godine 2016. je Pep Guardiola preuzeo Manchester City. Od ovog tima je napravio svjetsku velesilu za skoro osam godina koliko je tu.

Prošla sezone bila je najbolja u historiji kluba. Osvojena je tripleta, ujedno prvi put Liga prvaka, a sve je krunisano i titulom prvaka svijeta nešto kasnije.

Ugovor s Manchester Cityjem ima do kraja iduće sezone, odnosno do ljeta 2025. godine. Otkrio je sada gdje se vidi u nastavku karijere.

Pep Guardiola: Volio bih voditi reprezentaciju

Naime, naredna želja u trenerskoj karijeri 53-godišnjeg stručnjaka je reprezentacija. Vjerovatno bi to bila neka od najboljih evropskih ili južnoameričkih selekcija.

"Htio bih da pripremam reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo ili Evropsko prvenstvo. Volio bih, ali ne znam u kojoj zemlji. Ne znam ko bi me htio. Da radiš za reprezentaciju mora te neko htjeti, baš kao i u klubu", rekao je Guardiola.

Oglasi

Podsjetimo, do sada je Španac u trenerskoj karijeri vodio samo klubove. Prije ere na Etihadu, bio je trener Bayerna i Barcelona s kojom je bio poznat po tiki taki.

S Barcelonom je dva puta osvojio Ligu prvaka, dok tu slast nije osjetio kao trener Bayerna, no osvajanje njemačkog prvenstva svakako jeste. U karijeri ima ukupno 37 trofeja uz dvije nagrade za trenera godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostaje sada da vidimo da li će nakon isteka ugovora napustiti Etihad ili će ga produžiti. Ono što je sigurno jeste to da bi ga skoro svaka reprezentacija poželjela na mjestu selektora i problema da nađe posao u jednoj takvoj sredini vjerovatno neće imati. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Celavi prevarant. Nakon sto je potrosio preko 15 milijardi eura na transfere ispade i strucnjak.
0 1
BosanskaSvedska
Vico zovi ga dok ga nisu traktoristi uzeli!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi