U gradu euforija, vjera u bodove spasa, a onda potop - protiv ovakvog Cityja se ne može

Novi poraz Bournemoutha

U gradu euforija, vjera u bodove spasa, a onda potop - protiv ovakvog Cityja se ne može

Edmir Škorić

Bournemouth se bori za odbranu statusa prvoligaša, ali neće mu biti lako. Ovaj tim danas je deklasiran na svom Vitality stadionu od Manchester Cityjja sa 4:1, a u narednom periodu igraće protiv Arsenala, Liverpoola...

Tri teške utakmice za Trešnjice, koje su ostale na 21 bodu i na pretposljednjem mjestu tabele, dok je City danas očekivanom pobjedom zadržao korak za vodećim Arsenalom. Građani imaju 55, Topnici 57 bodova, ali ne treba zaboraviti da Arsenal ima i utakmicu manje od svog najvećeg rivala ove sezone.

Ekipa Pepa Guardiole je praktično za jedno poluvrijeme zavšrila posao na današnjem gostovanju. Julian Alvarez je otvorio domaće golom u 15. minuti, a u 29. je Erling Haaland s penala povisio na 2:0, da bi u završnici prvog dijela Phil Foden dokrajčio domaćina.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1629545695572111368[/twitter]

Autogolom Mephama u 51. minuti povećana je prednost Cityja, a sve što su igrači Bournemoutha uspjeli je gol Jeffersona Lerme u 83. minuti za kakvu - takvu utjehu u još jednom porazu.

Cityjeva trka za naslovom prvaka se nastavlja za osam dana domaćin susretom protiv petoplasiranog Newcastlea, ali će paralelno s tim nastaviti da prate i rezultate Arsenala, kojem slijedi domaći okršaj s Evertonom.

Arsenal je danas pobijedio Leicester sa 1:0 na King Poweru, a u ostalim mečevima ovog kola sastali su se West Ham i Nottingham Forest (4:0), Leeds i Southampton (1:0), te Everton i Aston Villa (0:2).

Večeras od 20:45 sati igraju Crystal Palace i Liverpool, dok su kolo otvorili Fulham i Wolverhampton odigravši 1:1 na Craven Cottageu u petak navečer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za sutra samo jedan meč i to derbi Londona između Tottenhama i Chelseaja. Taj duel na programu je u 14:30h.

Ipak, u fokusu engleske sportske javnosti sutra je duel Manchester Uniteda i Newcastlea koji se bore za trofej u Liga kupu. Finale je u 17:30 sati na stadionu Wembley.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije