Redsima se osvetio tim kojem su u prošlom meču zabili devet uz Salahovu bruku od penala
Liverpool poražen od tima kojeg je u prvom dijelu sezone savladao s 9:0.

Minimalna pobjeda Bournemoutha

Redsima se osvetio tim kojem su u prošlom meču zabili devet uz Salahovu bruku od penala

E. Ganibegović

U okviru 27. kola engleske Premier lige Bournemouth je s 1:0 savladao Liverpool. Domaćin je uputio samo dva šuta u okvir gola na današnjoj utakmici, no i to je bilo dovoljno za tri boda protiv lošeg Liverpoola.

Prva šansa u šestoj minuti i to za Liverpool. Van Dijk je šutirao glavom, no blokiran je. Čeitri minute poslije Quattara se spetljao pred praznim golom i propustio veliku šansu.

Robersonov šut nedugo zatim brani domaći golman, da bi u 13. minuti Cody Gakpo zatresao mrežu Trešnjica, no gol je poništen zbog ofsajda.

Trenutak odluke u 28. minuti. Billing je pogodio na asistenciju Quattare, gol je provjeravao i VAR, no priznat je. Pogledajte gol OVDJE

Do odlaska na odmor još po jednu šansu imala su oba tima preko Van Dijka i Solankea, domaći su tražili i penal u jednoj situaciji, ali ga dobili nisu.

Na otvaranju drugog dijela prijeti Jota, no ostaje 1:0. U 66. minuti na teren ulazi James Milner, minut nakon toga centrira, a Jotin šut rukom blokira Adam Smith.

Oglasi

Iako je sudija prvobitno pokazao na korner, VAR ga je popravio i dosuđen je penal za Liverpool, koji Redsi nisu uspjeli da iskoriste. 

Odgovornost je preuzeo egipatski ofanzivac Mohamed Salah, no obrukao se kao nikada u karijeri.

Pokušao je da pogodio gornji lijevi ugao, no lopta odlazi daleko pored gola i ide u gledalište iza gola Bournemoutha.

Igrala se 69. minuta kada se sve to dogodilo. Kako je to izgledalo pogledajte klikom OVDJE

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja izuzev pokušaja Gakpa iz teške pozicije u 94. minuti, pa je domaći tim osvojio velika tri boda. Poslije ovog meča Liverpool je peti s 42 boda, dok je Bournemouth pobjegao iz opasne zone i sada je 16. s 24 poena.

U narednom kolu Bournemouth će u goste u Birmingham kod Aston Ville, dok je susret Liverpoola i Fulhama koji se trebao igrati za sedam dana odgođen.

Danas nas od 16 sati u Engleskoj još čekaju mečevi Everton - Brentford, Leeds - Brighton, Leicester - Chelsea i Tottenham - Nottingham Forest, dok od 18:30 igraju Crystal Palace i Manchester City. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 27. kolo:

Bournemouth - Liverpool 1:0 (Billing 28')

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajernovac
Smece od ekipe rekao sam da su Mancester pobjedili ne znaju ni kako
4 1
Babuka80
Ha ha ha U kolibu dzeki Sad pisite citavu sedmicu kako su izgubili
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi