Klopp šestorici zvijezda zabranio da dodiruju znak na kojem piše "Ovo je Anfield"

Poznato i zbog čega

Klopp šestorici zvijezda zabranio da dodiruju znak na kojem piše "Ovo je Anfield"

E. Oštraković

U proteklih nekoliko dana glavna tema u Engleskoj bio je potez Wouta Weghorsta koji je dodirnuo znak na kojem piše "Ovo je Anfield", te je tako navukao mržnju navijača Manchester Uniteda na sebe.

Taj znak je ponovo jedna od glavnih tema, ali ovaj put nisu u pitanju igrači Manchester Uniteda, nego Klopp i igrači Liverpoola.

Naime, kako prenose engleski mediji, Klopp je šestorici igrača Liverpoola zabranio da dodiruju znak pri izlasku na teren.

Iako je već viđen kako dodiruje ovaj znak, Coady Gakpo tako više neće moći to da radi jer nije osvojio niti jedan trofej sa klubom.

Isto vrijedi i za sve ostale igrače, te je Klopp jasno podvukao i zabranio svim igračima koji nemaju osvojen trofej sa klubom da ne dodiruju znak.

Oglasi

"Rekao sam igračima da ne dodiruju znak dok ne osvoje neki od trofeja sa klubom. To je potez poštovanja i moraju ga imati", rekao je Klopp.

Osim Gakpa, koji je doveden kao veliko pojačanje, ovaj znak u narednom periodu tako neće moći dirati još pet fudbalera.

Radi se o Calvinu Ramseyu i Arthuru Melu koji je u Liverpool došao na posudbu iz Juventusa i tu će biti do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim njih, znak ne smiju dodirivati ni Nat Phillips, Stefan Bajčetić, te Rhys Williams.

Svi oni će tako morati poštovati ovo pravilo i odluku Kloppa, te se nadaju da će u narednom periodu osvojiti neki od trofeja.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi