Saigrač Asmira Begovića nova žrtva rasizma

Nažalost, ne prestaje

Saigrač Asmira Begovića nova žrtva rasizma

Edmir Škorić

Junior Stanislas donio je u subotu Bournemouthu pobjedu na gostovanju kod Stoke Cityja.

Nakon utakmice Bournemoutha, Stanislas je bio rasistički zlostavljan na društvenoj mreži Twitter.

"Odvratno i potpuno je nepodnošljivo da iko može da bude izložen rasnom zlostavljanju koje je doživio naš nogometaš jučer. Zaprepašteni smo što ljudi vjeruju da je pisanje i objavljivanje ovakvih komentara prihvatljivo. Kontaktirali smo Twitter i Nogometni savez Engleske radi njihove pomoći u pronalaženju dotične osobe koja je uputila komentare i vodit ćemo najjaču moguću akciju protiv takvih osoba", navodi se u saopćenju Bournemoutha.

Stanislas je dobio podršku Begovića i ostatka ekipe koja se bori za povratak u Premier ligu, a nažalost nije ni prvi, a očito ni posljednji sportista koji je izvrijeđan samo na osnovu boje svoje kože.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi