Bournemouth uz pomoć Asmira Begovića dovodi novo pojačanje

Nude bh. golmana i novac

Bournemouth uz pomoć Asmira Begovića dovodi novo pojačanje

E. Škorić

Asmir Begović ove sezone nije puno branio i na kraju iste bi mogao napustiti Bournemouth.

Bournemouthov menadžer Eddie Howe želi da dovede Jacka Butlanda iz Stokea, a u transfer je spreman uključiti i Begovića.

Naime, kako Stoke cijeni Butlanda 30 milliona funti, Bournemouth je spreman da uz određenu količinu novca pošalje i bivšeg bh. reprezentativca, koji je već branio ranije u Stokeu.

On je za Stoke odigrao preko 150 utakmica u periodu od 2010. do 2016. godine, a kasnije je otišao u Chelsea, potom i u Bournemouth.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S obzirom da je među najplaćenijim igračima Bournemoutha, klub ima plan da ga se riješi na ljeto, pošto je svakako izgubio prvo mjesto na golu, a isto je pripalo iskusnom Poljaku Arturu Borucu.

Ukoliko ne prođe ponuda Stokeu, Bournemouth ima rezervne opcije, a to su Simon Mignolet iz Liverpoola i Nick Pope iz Burnleyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi