Dani Asmira Begovića u Bournemouthu su odbrojani
Bh. golman pruža vjerovatno najslabije partije u karijeri. Zbog toga mu mjesto konstantno uzima 39-godišnji Poljak Artur Boruc (Foto: T. Hebib)

Eddie Howe traži druga rješenja na golu

Dani Asmira Begovića u Bournemouthu su odbrojani

M. Šljivak

Dani Asmira Begovića u Bournemouthu su odbrojani.

Barem tako tvrde engleski mediji koji su uvjereni kako će bh. čuvar mreže tokom ljeta napustiti redove engleskog premierligaša, a već se znaju i njegove potencijalne zamjene.

Menadžer Višnjica Eddie Howe razmatra mogućnost dovođenja dvojice golmana. To su Jack Butland iz Stokea i Nick Pope iz Burnleya, te jednog od njih želi načiniti prvim golmanom tima.

Takva činjenica Begoviću ne ostavlja nijednu drugu opciju osim odlaska. Ne želi 31-godišnji golman biti rezerva u ovom periodu karijere i izvjesno je da ćemo tokom ljeta vidjeti i njegov transfer.

Begović je već drugi put u ovoj godini izgubio mjesto prvog golmana Bournemoutha od 39-godišnjeg Poljaka Artura Boruca. Howe je tu odluku donio zbog loših nastupa bh. čuvara mreže, a interesantno je da bi poljski golman i naredne sezone mogao imati ulogu rezerve.

Iako njemu ugovor ističe na kraju ove sezone, sasvim solidni nastupi bi mu mogli donijeti dodatnu sezonu u ekipi, posebno zbog činjenice da ga menadžer Howe itekako cijeni.

Asmir Begović želja bivšeg kluba

Bh. golman je usprkos lošoj sezoni još uvijek na cijeni u Engleskoj, a u svojim redovima bi ga rado vidio nekadašnji tim Stoke City.

Navijači ovog kluba smatraju da bi upravo 31-godišnji Begović bio idealna zamjena za Butlanda i moglo bi se desiti da ovaj duo zamijeni ekipe.

Begović je za Stoke branio čak šest sezona. Bilo je to od 2009. do 2015. godine, nakon čega se odlučio za odlazak u Chelsea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nije ta odluka bila prava za Begovića. Iako je osvojio naslov prvaka Premiershipa sa Plavcima, većinu vremena je proveo na klupi za rezerve, pa nakon prelaska u Bournemouth nije bio ni blizu svojih najboljih igara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi