Boxing day je počeo remijem Fulhama i Wolverhamptona

Zanimljiva utakmica na Craven Cottageu

Boxing day je počeo remijem Fulhama i Wolverhamptona

Čuveni Boxing day u Engleskoj otvoren je utakmicom Fulhama i Wolverhamptona, koja je završena rezultatom 1:1.

Veći dio utakmice nije bio toliko dobar i dinamičan kao posljednjih 15-ak minuta, kada su viđena velika uzbuđenja i oba gola.

Fulham je imao više od igre u prvom poluvremenu, a velike šanse propustili su Christie i Mitrović. U 74. minuti, Fulham je poveo sa 1:0 kada je rezervista Ryan Sessegnon pokupio jedan odbijanac i pospremio loptu u mrežu.

Igrao se 85. minut kada je Romain Saiss pogodio za poravnanje, a u prvoj minuti sudijske nadoknade Mitrović je imao stopostotnu šansu. Odlično se napadač Fulhama izborio sa trojicom čuvara, savladao i golmana gostiju ali je potom jedan stoper Wolvesa izbacio loptu na samoj gol liniji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon nepotpunog 19. kola, Wolverhampton zauzima deveto mjesto sa 26 bodova, dok je Fulham i dalje u zoni ispadanja sa samo 11 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi