Boxing Day počeo "šamarom" za Newcastle i nevjerovatnom partijom fudbalera sa Novog Zelanda

Četiri gola u prvom meču dana

Boxing Day počeo "šamarom" za Newcastle i nevjerovatnom partijom fudbalera sa Novog Zelanda

Haris Zilić

Popularni Boxing Day na Ostrvu počeo ja danas drugog dana katoličkog Božića i engleske klubove u narednih deset danas očekuje paklen raspored.

Ovaj fudbalski praznični spektakl počeo je utakmicom 19. kola engleskog Premiershipa između Newcastlea i Nottingham Foresta.

Vidjeli smo sjajan meč u kojem su Šumari slavili kao gosti rezultatom 3:1.

Poveo je Newcastle 1:0 golom isaka iz penala u 23. minuti susreta i činilo se da su Svrake krenule prema trijumfu jer su i prije meča bili favoriti.

Ipak nakon toga budi se Nottingham, imali su neke prilike, a u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Wood pogađa za 1:1 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku dva udarca za domaće i veliko slavlje gostiju.

Oglasi

Wood na scenu stupa ponovo u 53. minuti utakmice, pogađa za 1:2 i kao kod prvog gola i sada mu je bio asistent Elanga, a ovaj pogodak Wooda je bila prava mala majstorija.

Nevjerovatnu partiju iskusni napadač sa Novog Zelanda kruniše hat-trickom u 60. minuti i to je bilo velikih 1:3 na semaforu.

Newcastle je bio u šoku, pokušavali su da se oporave, vrate u utakmicu, ali nisu uspjeli i Nottingham je upisao vrijedan i veliki gostujući trijumf.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 19. kolo:

Newcastle - Nottingham Forest 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi